5


Translate

29 Ιουν 2020

Έρευνα: Η κανέλα βοηθά στην καύση λίπους

Από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν
Το έλαιο κινναμαλδεΰδη, που εντοπίζεται στο μπαχαρικό μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό, καθώς παράγει θερμογένεση
Την άποψη πως η κανέλα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό
φαίνεται πως υποστηρίζει το αποτέλεσμα
μιας νέας έρευνας. Μάλιστα, οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη βρήκαν πως ένα συστατικό της κανέλας ενισχύει την καύση λίπους.
Το συστατικό αυτό είναι το έλαιο κινναμαλδεΰδη, το οποίο είναι υπεύθυνο και για την ιδιαίτερη γεύση της κανέλας. Σε παλαιότερες, μάλιστα, έρευνες έχει αποδειχθεί πως το έλαιο αυτό προστάτευε τα ποντίκια από την παχυσαρκία.
Στην πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ισχυρίζονται πως η κινναμαλδεΰδη επίσης ενεργοποιεί και τη μεταβολική διαδικασία που παράγει θερμότητα και καίει θερμίδες.

Ο επικεφαλής της έρευνας Jun Wu εξήγησε: «Οι επιστήμονες έβρισκαν πως αυτή η ουσία επηρεάζει τον μεταβολισμό. Επομένως, θέλαμε να καταλάβουμε, ποιο ακριβώς μέρος επηρεάζεται, πως επηρεάζει τα κύτταρα των ποντικών και πως των ανθρώπων».
Η ομάδα του Wu κατέληξε πως η κανέλα στους ανθρώπους προκαλεί θερμογένεση, με αποτέλεσμα να ξεκινά η διαδικασία καύσης λίπους. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως τα οφέλη της  κινναμαλδεΰδης δεν κρύβουν και μειονεκτήματα.
Ο Wu υποστηρίζει πως το πόρισμα της έρευνας του αφήνει υποσχέσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, που μαστίζει στην εποχή μας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου: «Η κανέλα υπήρξε μέρος της διατροφής μας για εκατοντάδες χρόνια και οι άνθρωποι την απολαμβάνουν. Οπότε, αν μπορεί να βοηθήσει στην προστασία κατά της παχυσαρκίας, τότε μπορεί να προσφέρει μια νέα προσέγγιση για την υγεία του μεταβολισμού και να διευκολύνει τους ασθενείς». 

protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου