5


Translate

19 Σεπ 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Αυτάρκης θα είναι η Ελλάδα μέχρι το 2030 - Θα καλύπτει με ανανεώσιμη ενέργεια το 50% των αναγκών δήλωσε ο Α. Τσίπρας...ΤΣΙΠΡΑΙΑ ΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Τ0 2030....ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ.....ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ....ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ...!!!

Η Ελλάδα είναι σε καλή πορεία για να υλοποιήσει μέχρι το 2030 το στόχο να καλύπτεται το 50% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της διάσκεψης για το κλίμα One Planet  που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
  Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ατμομηχανή για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να σωθεί ο πλανήτης, αλλά δυστυχώς

οι ΗΠΑ δεν ακολουθούν».
  Τη στάση των ΗΠΑ στηλίτευσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν  στην παρέμβασή του λέγοντας ότι η αποχώρηση της χώρας από τη συμφωνία γιατο κλίμα που είχε υπογραφεί στο Παρίσι το 2015 «είναι πολύ κακή είδηση» και ότι «αποδυναμώνει τη συμφωνία».
  Είπε επίσης ότι “χάνουμε τη μάχη” για τη διάσωση του πλανήτη και πρέπει να δράσουμε γρήγορα, ενώ προέβλεψε ότι εάν δεν προλάβουμε στο μέλλον πολλές από τις χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη θα έχουμε επανάληψη.
  Η διάσκεψη πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Παρισίων με τη συμμετοχή πλέον των 50 αρχηγών κρατών, διεθνών οργανώσεων όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες όπως ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια ηθοποιός Άρνολντ Σβατζενέγκερ, ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και πολλοί άλλοι.
   Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιχειρεί να προβάλει το ρόλο της Γαλλίας και τις πρωτοβουλίες της, οι οποίες εστιάζουν πλέον στο ζήτημα της χρηματοδότησης αποτελεσματικών πράσινων επενδύσεων και τη σύνδεσή τους με την επιχειρηματική καινοτομία και την έρευνα. .
   Είναι ενδεικτικό ότι εν όψει της διάσκεψης ο Μακρόν ανακοίνωσε πρόσκληση σε Αμερικανούς επιστήμονες να εγκατασταθούν και να εργαστούν στη Γαλλία σε έρευνες για το κλίμα, με γενναίες επιδοτήσεις από το γαλλικό κράτος, δίνοντας έτσι το αντίστροφο στίγμα από εκείνο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα που είχε υπογράψει προ διετίας η χώρα του.
  Υπολογίζεται ότι υπάρχει ένα επενδυτικό κενό ύψους περίπου 180 δισ. δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν οι στόχοι που έχει θέσει η συμφωνία του 2015 που υπεγράφη στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή.
  Η Ε.Ε. ανακοίνωσε 10 σημεία δράσης για το κλίμα, στα οποία περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση με 9 δισ. ευρώ επενδύσεων στη διατηρήσιμη γεωργία, ανανεώσιμη ενέργεια σε χώρες της Αφρικής και σε χώρες που γειτνιάζουν με την Ε.Ε.
   Στη διάσκεψη αναδείχθηκε η θέση ότι τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και δίνεται έμφαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και κρατικές παρεμβάσεις που θα δώσουν ώθηση σε επενδύσεις σε εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές ενέργειας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις χώρες του Νότου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αφρικής, οι οποίες έχουν μεν το μικρότερο μερίδιο στις εκπομπές, αλλά επειδή ακριβώς ξεκινούν από χαμηλό σημείο έχει σημασία να προσανατολίσουν τις υποδομές τους και το σχεδιασμό σε βιώσιμες μορφές ενέργειας.

pronews.gr
 μονταζ teo
12/12/17 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου