5


Translate

27 Μαρ 2018

Αίγυπτος - Ελλάδα 0-1

Φρέσκια, δραστήρια και απειλητική. Αυτή ήταν η εικόνα της Εθνικής μας κόντρα στην «Μουντιαλική» Αίγυπτο, την οποία και νίκησε 1-0 στο διεθνές φιλικό της Ζυρίχης. Γύρισε με γκολ ο Καρέλης.
Δεν ήταν μόνο το γκολ του επιθετικού της Γκενκ που έδωσε τη νίκη στο συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε αλλά η γενικότερη θετική εικόνα
που έβγαλε καθώς είχε αρκετές ακόμα ευκαιρίες, κυρίως στην επανάληψη, για περισσότερα τέρματα. Επιπλέον, κατάφερε να απειληθεί ελάχιστα από την αντίπαλό της που υπενθυμίζεται πως έχει εξασφαλίσει εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού στα γήπεδα της Ρωσίας.
Πως παρέταξε την Εθνική ο Σκίμπε
Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας με δέκα αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Ελβετία καθώς μοναδικός που βρέθηκε στην ενδεκάδα από όσους ξεκίνησαν στον αγώνα του ΟΑΚΑ, ήταν ο Τάσος Δώνης.
Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Σταφυλίδη, Τζαβέλλα, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μπακάκη. Ως αμυντικά χαφ τους Τζιόλη και Ταχτσίδη, στην τριάδα μπροστά τους Δώνη, Πέλκα και Χριστοδουλόπουλο και στην κορυφή της επίθεσης τον Καρέλη.
Διπλή ευκαιρία για την Αίγυπτο στο ξεκίνημα
Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν για την Αίγυπτο όταν στο 5’ ο Ζακαρέγια βρέθηκε ανενόχλητος απέναντι στον Γιαννιώτη όμως στην παρθενική του εμφάνιση ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε με δυσκολία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαγκντί σούταρε όμως ο Τζαβέλλας έδιωξε.
Επιστροφή με γκολ για τον Καρέλη!
Σιγά σιγά η Εθνική μας ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βγει μπροστά προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει. Κυκλοφόρησε αρκετά την μπάλα ωστόσο οι Αιγύπτιοι έδειχναν να έχουν κλείσει καλά τους χώρους και να μην επιτρέπουν στους παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε να πλησιάσουν στα καρέ τους.
Παρ’ όλα αυτά, η ελληνική ομάδα, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφερε να κινηθεί γρήγορα στην επίθεση και να βρει τον δρόμο προς την εστία παίρνοντας κεφάλι στο σκορ.
Ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Μπακάκη που από δεξιά έκανε ωραία σέντρα για τον Καρέλη που από την «καρδιά» της αιγυπτιακής άμυνας έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, ο επιθετικός της Γκενκ συνδύασε με γκολ την επιστροφή του στην Εθνική μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα του Κρητικού επιθετικού με το εθνόσημο σε 18 συμμετοχές.
Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση με την Εθνική μας ομάδα να είναι αυτή που ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, έβγαλε περισσότερη διάθεση και είχε και μία-δύο επικίνδυνες σέντρες προς την μεγάλη περιοχή της Αιγύπτου που όμως δεν μετουσιώθηκαν σε ευκαιρίες.
Μπαράζ ευκαιριών για την Ελλάδα στην επανάληψη!
Το συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε μπήκε εξίσου καλά και στην επανάληψη. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 47’ ο Μπακασέτας ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή και σούταρε χαμηλά όμως ο Αουάντ έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 59’ η ελληνική ομάδα βρέθηκε μία «ανάσα» από το δεύτερο γκολ όταν ο Μπακασέτας έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Σταφυλίδη που από θέση τετ-α-τετ αστόχησε.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Αουάντ έσωσε τους Αιγύπτιους όταν απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Τζαβέλλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα. Το επιθετικό κρεσέντο της Εθνικής μας δεν σταμάτησε εκεί και στο 65’ ο Ταχτσίδης σούταρε έξω από την περιοχή και ο τερματοφύλακας των «Φαραώ» έδιωξε και πάλι.
Έπρεπε να φτάσουμε στο 69’ για να σημειώσουμε την πρώτη καλή στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους μετά το πέμπτο λεπτό, όταν ο Καχράμπα βρέθηκε σε καλό σημείο μέσα στην ελληνική περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Μπάρκας με τα πόδια.
Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό
Σε εκείνο το χρονικό σημείο, Μίκαελ Σκίμπε και Έκτορ Ραούλ Κούπερ θέλησαν να κάνουν αλλαγές οι οποίες όπως είναι λογικό έριξαν σημαντικά το τέμπο της αναμέτρησης. Για αρκετή ώρα δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο και έπρεπε να φτάσουμε στο 83’ για να δούμε μία καλή στιγμή όταν ο Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε δυνατά φάουλ από μακρινή απόσταση προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Αουάντ που την τελευταία στιγμή έδιωξε την μπάλα.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, οι Αιγύπτιοι άσκησαν πίεση στην Εθνική μας με σκοπό να φτάσουν στην ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος δίνοντας στην Εθνική μας τη νίκη. Μία Εθνική ομάδα που ικανοποίησε με την απόδοσή της και άφησε υποσχέσεις..
sdna.gr
.
sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου