5


Translate

6 Ιουν 2020

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Πολεμιστής του 1974 επιστρέφει στο κράτος το επίδομα των 7 ευρώ που του αναλογεί. «Έτσι ανταλλάζετε την προσφορά μας…»

Όταν η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας ότι το τιμητικό επίδομα σε όσους υπηρέτησαν επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία το 1974 και στους αιχμαλώτους του πολέμου θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις πενιχρό, σίγουρα κάποιοι που πολέμησαν για την πατρίδα δεν φαντάζονταν ότι θα μιλούσαμε για ποσόν που ανέρχεται σε 7 ευρώ και κάτι…
Η Υπουργός εξήγησε ότι το ύψος του επιδόματος θα καθορίζεται από τη σύνταξη και τους επιπρόσθετους μήνες θητείας των δικαιούχων.
«Μας εξευτελίζετε… με το ποσόν που ανταλλάσσετε την προσφορά μας»
Στη Cyprus Times έφτασε σήμερα επιστολή που υπογράφει ο Χριστάκης Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρέτησε το 1974 την πατρίδα του, πέραν της θητείας του. Ο κύριος Κωνσταντίνου, που την ημέρα που κανονικά θα έπαιρνε το χαρτί της απόλυσης έγινε το πραξικόπημα, υπηρέτησε από Τάγμα Πεζικού για 36 ολόκληρους μήνες.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, που ο κύριος Κωνσταντίνου κοινοποιεί σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Βουλής, Υπουργό Άμυνας και Εργασίας και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, το ποσόν που του αντιστοιχεί ως επίδομα ανέρχεται σε 7 ευρώ και 38 σεντς μηνιαίως.
Ποσόν το οποίο προκύπτει μετά από υπολογισμό των χρόνων εργασίας του και της συνδρομής του στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, γιος του κυρίου Χριστάκη, μιλώντας στη Cyprus Times, έκανε λόγο για «τραγελαφική κατάσταση που εξευτελίζει την υπόληψη κάποιου ατόμου που πολέμησε, αγνοείτο και κινδύνευσε η ζωή του για την πατρίδα».
Ο Χριστάκης Κωνσταντίνου στην επιστολή του αναφέρει ότι αρνείται να παραλάβει το συγκεκριμένο ποσόν, το οποίο επιθυμεί όπως μεταφερθεί στο Ταμείο για την Άμυνα της Κύπρου.
Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του:



cyprustimes.com
μονταζ teo
6/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου