5


Translate

13 Ιουν 2018

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Ο 78χρονος Πολωνός «Βασιλιάς» του Μουντιάλ -Πάει για το 11ο [εικόνες]

 Είναι μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες φιλάθλων σε όλο τον κόσμο.
Τον αποκαλούν «βασιλιά των Πολωνών φιλάθλων» και περιμένουν να τον δουν στις εξέδρες, με το χαρακτηριστικό κοστούμι στα χρώματα της χώρας, κόκκινη γραβάτα και παντελόνι, από πάνω ένα παλτό που έχει
στην πλάτη του ζωγραφισμένο τον λευκό αετό (έμβλημα της εθνικής Πολωνίας) και στο κεφάλι ένα «χρυσό» στέμμα με τα σήματα των Παγκοσμίων Κυπέλλων που έχει δει από κοντά.

Όλων αυτών δηλαδή που ο 78χρονος Αντρζέι Μπομπόβσκι, ή πιο απλά «Μπόμπο», έχει παρακολουθήσει από το 1978 κι έπειτα!

Με αφετηρία το Μουντιάλ της Αργεντινής, για το οποίο του αγόρασε εισιτήριο η τότε σύζυγός του, ο 78χρονος «Μπόμπο» έχει δώσει το «παρών» σε όλες τις τελικές φάσεις Μουντιάλ, ανεξαρτήτως αν συμμετείχε ή όχι η Πολωνία. Επιχαίρεται πως έχει παρακολουθήσει από κοντά 135 αγώνες και, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, θα είναι παρών με τη νυν γυναίκα του και στα γήπεδα της Ρωσίας. 

«Θα δω πρώτα το ματς με τη Σενεγάλη στο στάδιο "Σπαρτάκ" (σ.σ. στη Μόσχα). Μετά θα "πετάξω" για το Καζάν ... μετά για το Βόλγκογκραντ», εξηγεί το πρόγραμμά του ο "Μπόμπο", ο οποίος φυσικά θα παραμείνει στη Ρωσία, εφόσον η Πολωνία περάσει από τον 8ο όμιλο της Α΄ φάσης. «Εχω ονειρευτεί ότι παίζουμε τελικό με τη Ρωσία», λέει ο συνταξιούχος οικοδόμος, ο οποίος είναι οπαδός της Λέγκια Βαρσοβίας και φυσικά παρακολουθεί και αγώνες του πολωνικού πρωταθλήματος.

Φέτος πάει για το 11ο Μουντιάλ της ζωής του με στόχο να είναι και στο 12ο το 2022 στο Κατάρ!
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου