5


Translate

27 Μαΐ 2021

Ανακαλύφθηκε gay άνθρωπος των σπηλαίων 5.000 ετών

5.000 χρόνια αφότου πέθανε, ο σκελετός του πρώτου γνωστού ομοφυλόφιλου ανθρώπου των σπηλαίων ήρθε στην επιφάνεια, μετά από ανασκαφές στην Τσεχία και συγκεκριμένα κοντά στην Πράγα. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τρόπος που ήταν θαμμένος δείχνει ότι είχε διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.
Εκείνη την περίοδο, μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ., οι άνδρες κατά την παράδοση θάβονταν στην δεξιά τους πλευρά με το κεφάλι να βλέπει δυτικά, ενώ οι γυναίκες ακριβώς το αντίθετο. Άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει την άποψη των αρχαιολόγων, είναι το γεγονός ότι στους τάφους των ανδρών οι άνθρωποι της εποχής τοποθετούσαν όπλα, σφυριά και μαχαίρια, ενώ τις γυναίκες συνόδευαν στην τελευταία τους κατοικία κοσμήματα και αμφορείς.
Ο ομοφυλόφιλος άνθρωπος των σπηλαίων βρέθηκε τοποθετημένος με την αριστερή του πλευρά κοιτώντας προς την δύση, και είχε γύρω του οικιακούς αμφορείς, κάτι που συνιστά ότι ήταν είτε ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ.
Οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται για λάθος ή σύμπτωση, καθώς οι άνθρωποι της συγκεκριμένης περιόδου έδιναν εξαιρετικά μεγάλη βαρύτητα στην ταφή των νεκρών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου