Translate

r

4 Αυγ 2018

ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ μόνοι τους με την προσπάθεια συγκάλυψης...

Από την επομένη κιόλας ημέρας της τραγωδίας, ο μικρός και ταπεινός «Μαυρογιαλούρος» αποκάλυπτε και στιγμάτιζε αυτό που είχε συμβεί το βράδυ της  προηγούμενης Δευτέρας. Να το επαναλάβω όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά διότι θα αποτελέσει ένα από τα βασικά στοιχεία καταδίκης για τον Τσίπρα και την παρέα του όταν θα φτάσει η ώρα της πραγματικής απόδοσης των ευθυνών:
«Πρώτα απ’ όλα, επιχείρησαν μια απίστευτη συγκάλυψη από το βράδυ κιόλας της Δευτέρας. Από τις πρώτες στιγμές» γράφαμε και εξηγούσαμε: «Ενώ πύκνωναν οι πληροφορίες για νεκρούς, μεθόδευσαν ολόκληρο σκηνικό για να κάνει πρώτα το «σόου» του ο κ. Τσίπρας ο οποίος είχε πάει στην Βοσνία για να βραβευτεί για την …ειρήνη που φέρνει στα Βαλκάνια. Ενώ είχε κατά νου να γυρίσει …. «δαφνοστεφανωμένος», μπας και κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους του μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας, τον ενημέρωσαν ότι θα είναι δεκάδες οι νεκροί και άρα πρέπει να «κινηθεί» γρήγορα. Έτσι επέσπευσε μεν την επιστροφή αλλά και πάλι, επί ώρες, κουκούλωναν την αλήθεια. Η εντολή που είχε δοθεί από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου ήταν να μην ανακοινωθεί επισήμως τίποτα μέχρι να ολοκληρωθούν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις με τη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι με τη συμμετοχή του Τσίπρα, τις δηλώσεις του περί «ασύμμετρων απειλών» και γενικώς την επικοινωνιακή παράσταση μέχρι αργά τη νύχτα… Και μόνο όταν είχε φύγει πια ο Τσίπρας, ο περισσότερος κόσμος είχε πάει να κοιμηθεί και ήταν πια σχεδόν ξημερώματα βγήκε ο Τζανακόπουλος και αναγνώρισε επισήμως ότι οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τους 20 ενώ μέχρι το πρωί έφτασαν τους 50 και τους εκατοντάδες οι τραυματίες με πολλούς εξ αυτών σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Την ώρα δηλαδή που καίγονταν τα πάντα και πέθαιναν άνθρωποι, η «επικοινωνιακή διαχείριση» ήταν για άλλη μια φορά η προτεραιότητα της πρωθυπουργικής παρέας…»
Μια εβδομάδα και πλέον μετά, όλα αυτά δυστυχώς επιβεβαιώνονται και επισήμως. Τα επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ αποκαλύπτοντας ότι από τις 8.40 το βράδυ της Δευτέρας είχαν την πρώτη κλήση για νεκρό, το επιβεβαιώνουν και οι πυροσβέστες, υποχρεώθηκε να το επιβεβαιώσει και ο Κουρουμπλής με τη φτηνή δικαιολογία ότι δεν θεώρησαν «αξιόπιστη» εκείνη την πληροφορία. Υπάρχει βεβαίως και η πολύ πιθανή εκδοχή ότι με αυτή την ομολογία ο Κουρουμπλής, που βλέπει το καράβι να βυθίζεται, κάνει το πρώτο βήμα για να πηδήξει και να σωθεί ο ίδιος. Η ουσία είναι ότι «δίνει» όλους τους υπολοίπους στην κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τη γνώση της πληροφορίας για νεκρούς έστω κι αν δεν ήταν …αξιόπιστη. Και γιατί με τις δηλώσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, ανοίγει ο δρόμος για να αποκαλυφθεί το μεγάλο εγκληματικό ψέμα και η θεατρική παράσταση του Τσίπρα και των υπουργών του;
Προσέξτε πώς εξελίχθηκε χρονικά η συνέχεια:
Η πληροφορία ότι «εσπευσμένα επιστρέφει από το Μόσταρ της Βοσνίας, όπου δεν θα παραμείνει για την προγραμματισμένη τελετή βράβευσής του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας» δόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τη σχετική δήλωση, στις 9 η ώρα το βράδυ. Δηλαδή, 20 λεπτά αργότερα αφότου το ΕΚΑΒ πήρε την πρώτη κλήση για νεκρό ειδοποιώντας και την κυβέρνηση, ενώ ακολούθως άρχισαν να ειδοποιούνται και για άλλους. Ταυτόχρονα εξέφραζε δημόσια τους φόβους του για περισσότερους νεκρούς και ο δήμαρχος Ραφήνας. Επομένως, την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο της επανόδου ο Τσίπρας γνώριζε, οπωσδήποτε πια, ότι υπάρχουν νεκροί. Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στον τόπο της καταστροφής περίμεναν, ως όφειλαν, την επίσημη «επιβεβαίωση» της Πυροσβεστικής για να μιλήσουν περί θανάτων. Όμως, όπως αποκαλύπτεται τώρα από τις μαρτυρίες τους, αυτή η «επιβεβαίωση» καθυστερούσε να δοθεί κατά κάποιο …περίεργο αλλά όχι ανεξήγητο τρόπο. Ήταν λόγω εντολής άνωθεν. Μέχρι να γυρίσει ο Τσίπρας, να κάνει το τηλεοπτικό σόου στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και να κερδίσει λίγες ώρες παραπλάνησης και σύγχυσης, όλα παρέμεναν εντελώς φλου.
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ. Ακόμη και εκείνη την ώρα «έκρυβαν» τους νεκρούς ενώ οι πάντες γνώριζαν πια ότι υπήρχαν και ότι θα ήταν πολλοί. Την ώρα εκείνη επίσης είχαν υποχωρήσει τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή για τον πολύ απλό και τραγικό λόγο ότι είχαν ήδη κάψει και καταστρέψει τα πάντα. Οι ρεπόρτερς που ήταν στην περιοχή λένε ότι την ώρα που ξεκινούσε η σύσκεψη η πυρκαγιά είχε σχεδόν ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Επομένως, η κυβέρνηση είχε όλη την αναγκαία πληροφόρηση. Όμως στη σύσκεψη, μέσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, που μεταδιδόταν …live από την τηλεόραση, προσποιούνταν τους ανήξερους χωρίς αναφέρονται σε ανθρώπινα θύματα και με γελοίες δηλώσεις ότι οι πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν «γρήγορα». Ο ίδιος ο Τσίπρας αποχώρησε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αυτό το ανέλαβε στη συνέχεια ο Τζανακόπουλος έχοντας περάσει σχεδόν επτά ώρες (επτά ώρες!) από την πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για νεκρούς.
Έτσι εξελίχθηκαν τα γεγονότα και τώρα που «ενώνονται» τα κομμάτια και ανοίγουν τα στόματα, ο πέλεκυς της τιμωρίας για τους εγκληματίες της "κυβερνητικής συμμορίας" θα είναι πολύ βαρύς. Πρώτα απ’ όλα για όσα έκαναν (και δεν έκαναν) το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας…

Μ. Γιαλούρος
press-gr.com
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου