5


Translate

25 Νοε 2018

Σκοτεινό παρασκήνιο στο Κόσοβο: Βρετανοί και Αμερικανοί οι «ενορχηστρωτές» των γεγονότων στην Μιτρόβιτσα – Σχέδιο ΝΑΤΟ κατά Σερβίας-Ρωσίας (Βιντεο)

Ένα πολύ «σκοτεινό» σενάριο επικαλούνται οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας, για το οποίο φέρονται να είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες την πολιτική ηγεσία στο Βελιγράδι.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν υποβάλει έκθεση η οποία ανέφερε ότι, «οι Αλβανοί, με τη βοήθεια των ισχυρών συμμάχων τους, προετοιμάζονται να υφαρπάξουν το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, να διώξουν τους Σέρβους και να
προκαλέσουν αποσταθεροποίηση για την οποία θα κατηγορηθούν οι Σέρβοι και το Βελιγράδι”, αναφέρει ο  σερβικός τύπος.
Έτσι οι αλβανικές αρχές της Πρίστινα από την Παρασκευή άρχισαν να εφαρμόζουν το σχέδιο αυτό φέρνοντας την περιοχή στο χείλος του πολέμου, με την εκ νέου εισβολή της δύναμης ROSU στην βόρεια Μιτρόβιτσα, αναφέρει σερβική εφημερίδα.
Γι ‘αυτό το ύπουλο σχέδιο, οι Αλβανοί ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τις σερβικές μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζονται κυρίως από τις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο.
Αυτές οι δύο χώρες έχουν άμεση σχέση και είναι ύποπτες για κινήσεις στα παρασκήνια, με σκοπό να «κατευθύνουν» την δράση της Πρίστινα, η οποία με την δραστική αύξηση των φόρων επί των εμπορευμάτων από την κεντρική Σερβία και την παρουσία των κομάντος, απειλεί τον σερβικό λαό τόσο νότια όσο και βόρεια του ποταμού Ibar.

Με τον ήχο συναγερμού αεροπορικής επιδρομής, την Παρασκευή τα ξημερώματα στις 4:40 πμ, οι Αλβανοί κομάντος της Rosu, οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια, εισέβαλαν στην Βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα με πάνω από δέκα αυτοκίνητα και κατέλαβαν ζωτικά σημεία της πόλης, με το πρόσχημα της αναζήτησης υπόπτων για τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.
Με τη χρήση βίας, οι ειδικές δυνάμεις, συνέλαβαν τον ηγέτη του σερβικού κόμματος GI SDP, Νεντέλικο Σπαζόγιεβιτς, αλλά και τον Ντραγκίσα Μάρκοβιτς, τον Μάρκο Ρόσιτς και τον Σάσα Κιούριτς. Προσπάθησαν να συλλάβουν και τον αντιπροέδρο Milan Radojicic, αλλά δεν τον βρήκαν.
Εκείνη τη στιγμή η Μιτρόβιτσα έμοιαζε με πεδίο μάχης. Σέρβοι πολίτες ήταν συγκλονισμένοι από τις βόμβες κρότου λάμψης ενώ ακούγονταν ριπές από αυτόματα όπλα.
Το πλήθος των Σέρβων εγκατέλειψε τα σπίτια του και άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Τσάρ Λαζάρ. Πολλοί έτρεξαν στη γέφυρα που χώριζε την πόλη σε δύο μέρη, φοβούμενοι για κάτι χειρότερο.
Ταυτόχρονα είχαμε μια μαζική αλβανική προπαγάνδα ειδήσεων για την δήθεν δράση των Αλβανών κομάντος σε μια επικίνδυνη αποστολή τους.
Οι συλληφθέντες Σέρβοι πολίτες χτυπήθηκαν άγρια ​​στα χέρια και τα πόδια, μπροστά στα μέλη της οικογένειάς τους.
Η ένταση ήταν αισθητή στον αέρα και θα ήταν αρκετή μια μικρή σπίθα για να τινάξει τα πάντα στον αέρα, από την απερίσκεπτη δράση των Αλβανών, έτσι ώστε να έχουμε ξανά τις φλόγες του πολέμου.
Ο Goran Rakic, δήμαρχος της Μιτρόβιτσα, αργότερα θα αναγνωρίσει ειλικρινά και απρόθυμα ενώπιον των δημοσιογράφων, ότι αν έχουμε οποιαδήποτε συνέχεια όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοικτά.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πραγματοποίησε συναντήσεις και σήμερα Σάββατο με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων και τους υπουργούς, ακυρώνοντας όλες τις προηγούμενες προγραμματισμένες δραστηριότητες.
Το Βελιγράδι αναμένει βοήθεια από Πεκίνο και Μόσχα ενώ οι Ρώσοι κινούνται αργά και σταθερά προς μια ενεργοποίηση των «συμβούλων τους” στα Βαλκάνια ενόψει εξελίξεων.
Την ίδια στιγμή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Zvezda» δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με την υψηλή ετοιμότητα μάχης των πυραυλικών συστημάτων «S-300PMU Favorit», κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στην Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις έγιναν κοντά στην πόλη Ροστόφ, αμέσως μετά την δράση των Αλβανών κομάντος και πιθανολογείται ότι μπορεί να ήταν ένας προϊδεασμός κινήσεων για την στάση κατά της Πρίστινα.
Τα συστήματα S-300 έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν σημαντικές βιομηχανικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, καθώς και στρατιωτικές βάσεις από αεροπορικές επιδρομές.
Σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (H Σερβία συμφώνησε για 4 συστήματα S-300 και μαχητικά MiG-29 με την Λευκορωσία – Η σερβική δημοκρατία της Βοσνίας αρνείται το ΝΑΤΟ) αναφέραμε ότι η Σερβία είχε συμφωνήσει για την αγορά τεσσάρων πυραυλικών συστημάτων S-300 και έξι αεροσκαφών MiG-29 από τη Λευκορωσία, ανέφερε Σέρβος αξιωματούχος στο Βελιγράδι.
Η όλη αμυντική ενίσχυση του σερβικού στρατού θα αναγάγει την χώρα στην κορυφή, σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με πηγές, η Σερβία θα αποκτήσει τις εκδόσεις V και PMU2 των πυραύλων S-300, ενώ «τα αεροσκάφη MiG-29 θα είναι παρόμοια με την πρόσφατη δωρεά από τη Ρωσία.
Θα ρωτούσε κάποιος όμως γιατί όλα αυτά;
Μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εσωτερικών Υποθέσεων του Σερβικού Κοινοβουλίου ανέφεραν σε Ρώσους συναδέλφους ότι το Βελιγράδι αισθάνεται τρομερή πίεση από το ΝΑΤΟ για να ενταχθεί στη Συμμαχία, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Κλιμόφι.
Νομίζουμε ότι το «κλειδί» των εξελίξεων είναι ακριβώς εδώ και αφορά την αμυντική συμφωνία Ρωσίας και Σερβίας η οποία έχει στοχοποιηθεί πλέον ανοικτά από το ΝΑΤΟ, έχοντας προεκτάσεις πλέον και στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
.
πηγη  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου