5


Translate

13 Νοε 2018

Αίσθημα μοναξιάς και κατάθλιψη; Μειώστε τη χρήση των κοινωνικών μέσων

 Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έχει αποδείξει ότι η μείωση της χρήσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε 10 λεπτά την ημέρα (όπως και αυτό είναι δυνατόν) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατάθλιψης και της μοναξιάς, με τίτλο "No More FOMO: Ο περιορισμός των κοινωνικών μέσων μειώνει τη μοναξιά και την κατάθλιψη" δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Κοινωνικής και Κλινικής Ψυχολογίας.
Αίσθημα κατάθλιψης, μοναξιά,
αποσυντονισμένοι; Μια νέα  μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια υποδηλώνει ότι η παρατεταμένη έκθεση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι η αιτία - η οποία για ορισμένους θα μείνει ελάχιστη έκπληξη, παρόλο που φαίνεται να είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που τα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να κάνουν.
Ενώ παρόμοιες μελέτες έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, οι ερευνητές του Penn λένε ότι κανένας δεν προσπάθησε να δείξει με τόσο ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό τρόπο πώς η χρήση των κοινωνικών μέσων μπορεί να βλάψει ενεργά την ευημερία ενός χρήστη. Η μελέτη
Αντί να διενεργούν δοκιμές σε ένα εργαστήριο ή να ζητούν από τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν συνολικά τη χρήση των κοινωνικών μέσων, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα χρήσης που παρακολουθούνται αυτόματα από τα iPhones.
Όλοι οι 143 συμμετέχοντες φοιτητές υπέβαλαν στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν τον μέσο χρόνο τους στις τρεις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων: το Facebook, το Instagram και το Snapchat. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδα ελέγχου που διατήρησε τις συνήθεις συνήθεις συνήθειες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και μια πειραματική ομάδα που περιοριζόταν σε 10 λεπτά σε κάθε μία από τις τρεις πλατφόρμες κάθε μέρα.
Η μελέτη εξέτασε διάφορα μέτρα για τα αποτελέσματα σχετικά με την ευημερία των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για έλλειψη, άγχος, κατάθλιψη και μοναξιά.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να μοιράζονται στιγμιότυπα οθόνης του χρόνου των κοινωνικών μέσων. Στη συνέχεια τα δεδομένα συγκρίθηκαν με τις έρευνες των συμμετεχόντων οι οποίες παρακολούθησαν τη διάθεση και την ευημερία τους. Τα συμπεράσματα ήταν σαφή: η μειωμένη χρήση των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης βελτίωσε σημαντικά τόσο.
Η Melissa Hunt, επικεφαλής της κλινικής εκπαίδευσης στο τμήμα ψυχολογίας του Penn, δήλωσε ότι «η χρήση λιγότερων κοινωνικών μέσων από ό, τι κανονικά θα οδηγούσε σε σημαντικές μειώσεις τόσο στην κατάθλιψη όσο και στη μοναξιά» και ότι «αυτά τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα έντονα για τους πιο απογοητευμένους όταν μπήκαν στη μελέτη ", σύμφωνα με το Science Daily .
Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει τόσο έντονα ανταγωνιστικά με το υπόλοιπο της ζωής μας, με τους χρήστες να αγωνίζονται απελπισμένα μεταξύ τους για συμπαράσταση, μετοχές και οπαδούς και τώρα είναι σαφές ότι αυτό μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες. Ενώ η μελέτη έχει εντοπίσει το πρόβλημα, οι πιθανότητες κάποιος που λείπει από τις τελευταίες μνήμες γάτας και φωτογραφίες των φίλων τους, 
πηγη kavalarissa.eu
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου