5


Translate

17 Νοε 2018

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Τοροσίδης

Μπορείο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής για το Nations League απέναντι στην Εσθονία να είναι βαθμολογικά αδιάφορος εν πολλοίς, όμως για έναν Έλληνα διεθνή είναι παιχνίδι - ορόσημο.
Σε περίπτωση που ο Βασίλης Τοροσίδης αγωνιστεί με το εθνόσημο, τότε θα γίνει ο πέμπτος Έλληνας ποδοσφαιριστής
που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το ντεμπούτο του στις 24 Μαρτίου του 2007 σε αγώνα απέναντι στην Τουρκία κι έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής ομάδας, έχοντας συμμετοχή σε δύο Μουντιάλ (2010, 2014) και σε άλλα τόσα Euro (2008, 2012) ως μέλος της χρυσής γενιάς της Εθνικής που δεν έλειψε από κανένα μεγάλο ραντεβού εκείνη την εξαετία.
Αν και αμυντικός, ο Τόρο μετρά 10 γκολ σε αυτές τις 99 διεθνείς συμμετοχές, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως κάθε φορά που σκόραρε η Εθνική μας ομάδα έπαιρνε την νίκη! Μάλιστα ένα δικό του γκολ στο Μπλούμφοντεϊν τον Ιούνιο του 2010 επί της Νιγηρίας ήταν αυτό που χάρισε στην Εθνική Ελλάδας την πρώτη της νίκη (2-1) σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου.
Ο Τοροσίδης θα γίνει μέλος σε ένα εκλεκτό ολιγομελές κλαμπ στο οποίο ανήκουν μόνο οι Γιώργος Καραγκούνης (139 / 10), Θοδωρής Ζαγοράκης (120 / 3), Κώστας Κατσουράνης (116 / 10) και Άγγελος Μπασινάς (100 / 7), ενώ ο επόμενος «κατοστάρης» μπορεί να γίνει σε βάθος χρόνου ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος έφτασε αισίως τις 84 συμμετοχές με το εθνόσημο.
πηγη .filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου