5


Translate

2 Νοε 2018

Έχασες την ευκαιρία; Μα εμείς καθοδηγούμε τη μοίρα μας!

Η αλήθεια είναι πως στη θέα μιας χαμένης ευκαιρίας, «χτυπάς» το κεφάλι σου! 
Λίγο η ακατάλληλη στιγμή, λίγο οι άμυνες, λίγο οι φραγμοί… η ευκαιρία πέρασε μέσα από τα χέρια σου κι εσύ την άφησες να φύγει.

Αν και οι ευκαιρίες είναι για να τις εκμεταλλευόμαστε και να τις «αρπάζουμε από τα μαλλιά», υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι
να μας εμποδίσει απ’ αυτή τη δράση.

Ποια δύναμη όμως δημιουργεί τις ευκαιρίες; Και ποια είναι «αυτή» που έχει μεγαλύτερη επιρροή σε μας απ’ ότι εμείς οι ίδιοι στις δικές μας ζωές ;;  Μήπως είναι στο χέρι μας να δημιουργούμε εμείς τις ευκαιρίες;

Αν περιμένουμε από μηχανής θεούς να καθοδηγήσουν τις ζωές μας, θα ήμασταν θεατές στο ίδιο μας το έργο. Όσοι δεν έχουν θέμα μ΄αυτό κι αποδέχονται τα γεγονότα ως γίνονται, καλή τους τύχη. Για τους υπολοίπους όμως… καλή δύναμη! Μια δύναμη που σου θυμίζει πως δεν είσαι έρμαιο καμιάς μοίρας κι πως την «τύχη» σου… τη μοίρα σου τη δημιουργείς ο ίδιος!

Άσε τη διαίσθηση σου να σε οδηγήσει, πίστεψε, ενεργοποιήσου, πάρε θάρρος και προχώρα! Όχι κανείς δε θα σου εγγυηθεί πως θα κερδίσεις, ή πως θα ξαναδημιουργήσεις την ευκαιρία που κάποια στιγμή έχασες… αλλά σίγουρα θα σου θυμίσει πως ΕΣΥ κανονίζεις τη ζωή σου!

«Ο έρωτας θέλει ταχύτητα κι όχι χρόνο»  άκουσα σε μια ταινία πρόσφατα… και επί καθημερινής βάσης οι συνθήκες μου θυμίζουν πως κάθε ευκαιρία- κάθε στιγμή είναι σημαντική, γιατί το λεπτό μετράει και μπορεί να σε οδηγήσει κάπου… που με τον προγραμματισμό, δεν θα μπορούσες να φανταστείς. 

«Τα πάντα ρει» είχε πει ο Ηράκλειτος, γι΄αυτό ακόμη  κι αν συμβάλατε στην αναβλητικότητα μιας εξέλιξης, να θυμάστε πως στο χέρι σας είναι να πιάσατε το τιμόνι και να της δώσετε την ώθηση, για να γίνει «Ευκαιρία» ξανά! Ακόμη κι αν η εξέλιξη δεν είναι η αναμενόμενη… θα εξακολουθείτε να είστε στο τιμόνι! 
Σ.Β 
πηγη sophiesense
 μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου