5


Translate

25 Δεκ 2018

Χριστούγεννα με καύσωνα στην Αυστραλία: Θερμοκρασίες ρεκόρ 47 βαθμών Κελσίου

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου  ππρος το τέλος της εβδομάδας
Κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας την τρέχουσα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται πως θα ανέλθει ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου
πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο κατά τόπους, πριν σπάσει το ιστορικό ρεκόρ.
Οι αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που εγείρονται για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν τόσο στη Βικτόριαμ όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.
Παντως στη Μελβούρνη  ανήμερα των Χριστουγέννων η θερμοκρασία θα είναι 26 βαθμοι αλλά την Πέμπτη και την Παρασκευή θα εκτιναχθεί στους 35 και 33 αντίστοιχα.
Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας  κατά τόπους η θερμοκρασία αναμένετααι να σπάσει τα ιστορικά ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ, και προβλέπεται  τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα της Γκάρντιαν (1).
Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.
Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου  ππρος το τέλος της εβδομάδας. Στην πόλη Μιλτζιούρα αναμένεται να σπάσει το ιστορικό υψηλό, με τη θερμοκρασία στους 46° Κελσίου την Κυριακή.
πηγη neoskosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου