5


Translate

19 Δεκ 2018

Οι «πόνοι» και οι «κλώνοι» του Σαμαρά του Αντώνη

Δεν χρειαζόταν η ομιλία του (ακρο)δεξιού, Αντώνη Σαμαρά, στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για να καταλάβει κανείς ποιος κυριαρχεί στο κόμμα που είναι πρόεδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.    Η ομιλία του (ακρο)δεξιού Αντώνη Σαμαρά, όμως, ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη για πολλούς λόγους. Οι δύο πρώτοι μπορούν να γίνουν εύκολα αντιληπτοί:


  • Ταύτιση λέξεων – κλειδιά, ορολογίας, ηρώων (;) και πατριδοκαπηλίας με τη Χρυσή Αυγή: «εθνομηδενισμός», «λαθρομετανάστες», «έχασε τη ζωή του ο Κ. Κατσίφας για τη γαλανόλευκη». Μπορεί οι Μπαλτάκοι να μην είναι στη ΝΔ αλλά οι Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες, ως «μετεγγραφές» του Σαμαρά, βρίσκονται εκεί, στη βιτρίνα του κόμματος.
  • «Μακεδονομαχίας» συνέχεια και «ξαφνική» υπεράσπιση από τη ΝΔ των κινητοποιήσεων μαθητών για τη Μακεδονία. «Προστάτης» των κινητοποιήσεων αυτών είχε αναλάβει ο αρχιναζί Μιχαλολιάκος (σχετική δήλωση εδώ): «μαθητές να κατεβαίνουν και να διαδηλώνουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μαζικά, αυθόρμητα, ενωτικά, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες. Δεν έσπαγαν. Δεν έκαιγαν. Δεν κατέστρεφαν. Δεν απειλούσαν. Απλώς ζητούσαν να ακουστεί η αλήθεια τους. Η αλήθεια μας». Τόσα και τόσα χρόνια δεν έχουμε ξαναδει τον Σαμαρά να δείχνει τέτοια «ευαισθησία» για τους μαθητές και τη νεολαία… 
   Πάμε τώρα στα άλλα, στα (ακρο)δεξιά «πιασάρικα» που έγιναν τίτλοι (και ειπώθηκαν από τον Σαμαρά για να γίνουν τίτλοι). 
   Ο (ακρο)δεξιός Σαμαράς, αυτός ο αγνός και ανιδιοτελής πολιτικός άνδρας που έφυγε κι ήρθε στη ΝΔ εμφανίζοντας τώρα τον εαυτό του σαν ιδεολογικό νου των αρχών της, χρησιμοποίησε στην ομιλία του το ΕΑΜ και τον Άρη Βελουχιώτη, επιδιώκοντας και τον συνδυασμό τους με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!
  Ο Σαμαράς μπορεί να είναι (ακρο)δεξιός, αλλά χαζός δεν είναι. Ο ίδιος και οι σύμβουλοι του γνωρίζουν καλά τι συμβολίζουν, μέχρι και σήμερα, το ΕΑΜ και ο Άρης Βελουχιώτης, ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη συλλογική ιστορική συνείδηση του λαού μας.
  Ήθελε, λοιπόν, ο ακρο(δεξιός) Σαμαράς να συσπειρώσει όλα τα (ακρο)δεξιά αντανακλαστικά της ΝΔ και να επαναλάβει και εσωκομματικά τα ιδεολογικά του προτάγματα, γνωρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πορεία της κομμουνιστικής Αριστεράς (ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σ’ ένα βαθμό να διαλύσει το βάρος της ελπίδας που φέρει η λέξη «Αριστερά» στην ελληνική κοινωνία – έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα τονίζοντας τον σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα του και τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του).
  Όπως είπαμε, λοιπόν, ο Σαμαράς μπορεί να είναι (ακρο)δεξιός, αλλά χαζός δεν είναι. Δεν πέταξε τυχαία εκείνο το «να κλαίνε και να οδύρονται, που έχασε το ΕΑΜ το 1944 τη “μάχη της Αθήνας”». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Για το πού θα βρισκόμασταν σήμερα, αν εκείνοι είχαν κερδίσει, ούτε κουβέντα, βέβαια».
   Το άλλο, δε, εκείνο «χαβιάρι και φαγοπότι και Άρη Βελουχιώτη», εκτιμούμε ότι το είχε προετοιμάσει πολλές φορές μπροστά στον καθρέφτη του ο (ακρο)δεξιός Αντώνης Σαμαράς. Ήθελε κάπως να το «κολλήσει» στην ομιλία του και το συνδύασε με τα γεύματα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος επί Τσίπρα! Δεν γνωρίζουμε τι τρώνε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος (επί Τσίπρα) αλλά οι σύμβουλοι του Σαμαρά θα μπορούσαν να βρούνε κάτι πιο έξυπνο. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να ανατρέξουν με μεγαλύτερη επιμέλεια στα …εγχειρίδια φασιστίλας (στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής μπορούν να το βρούνε με πιο επιτυχημένη ρίμα: «Σαμπάνια, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη»). 
  Κάπου εδώ θα τελειώσουμε την αναφορά μας στην ομιλία Σαμαρά που τόσο απασχόλησε (για να πάρει δημοσιότητα την έφτιαξε έτσι άλλωστε ο ίδιος ο Σαμαράς), σημειώνοντας τα εξής:  
  Η ομιλία σας, κύριε Σαμαρά, δεν ήταν καθόλου πετυχημένη. Δεν «έπιασε» παρά μόνο σε μια μερίδα κλακαδόρων εντός κι εκτός της αίθουσας του συνεδρίου της ΝΔ. Οι παραλληλισμοί σας, άλλωστε, της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα με το ΕΑΜ και τον Βελουχιώτη, δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη, που επιδιώκουν να κυκλοφορούν ως πολιτικοί σας «κλώνοι».  
  Μην δείχνετε πόσο σας στριμώχνει η αναφορά (και μόνο η αναφορά!) στο ΕΑΜ και στον Άρη Βελουχιώτη. Φαίνεται και εκτίθεστε στους (ακρο)δεξιούς σας φίλους.
  Από την άλλη, βέβαια, ο καθένας έχει τους «πόνους» του σε αυτή τη ζωή. Σωστό κι αυτό.
Υ.Γ: Κύριε Σαμαρά, όταν αναφέρεστε σε στίχους ψάξτε λίγο καλύτερα, γιατί όταν κάνετε λάθος δεν δείχνετε τόσο σοβαρός (ακρο)δεξιός, όσο θέλετε.  Λέμε για εκείνο το «Λευτεριά και Ρωμιοσύνη είναι αδέλφια δίδυμα», που σύμφωνα με τις …πληροφορίες σας ο Μίκης Θεοδωράκης το έκανε τραγούδι. Δεν θέλουμε να σας απογοητεύσουμε – κλείσατε τόσο δυναμικά την ομιλία σας με αυτό τον τρόπο – αλλά δεν είναι έτσι.
πηγη imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου