5


Translate

29 Δεκ 2018

Νέα διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι (βίντεο)

Πρόκειται για την έβδομη εβδομάδα κινητοποιήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας βγήκαν για έβδομη συνεχή εβδομάδα διαδηλωτές των «κιτρινων γιλεκων»
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν
περί τα μέσα Νοεμβρίου κατά της αύξησης στις τιμές των καυσίμων και τα κίτρινα γιλέκα έγιναν σύμβολο των κινητοποιήσεων.
Η γαλλική κυβέρνηση μπορεί να πήρε πίσω την απόφαση για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, ωστόσο τα αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» διευρύνθηκαν και στρέφονται κατά των κυβερνητικών πολιτικών και της συνολικής αύξησης του κόστους διαβίωσης. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, παρά τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να επικρατήσει τάξη και ηρεμία.
Η τεταμένη περίοδος εσωτερικών συγκρούσεων στη Γαλλία το Μάιο του 1968, εκδηλώθηκε με μεγάλες διαδηλώσεις, γενικές απεργίες και καταλήψεις πανεπιστημίων και εργοστασίων σε όλη τη χώρα.
Όλα ξεκίνησαν από τους μαθητές που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις απαιτώντας αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος και στη συνέχεια ακολούθησαν μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα την 40ωρη εργασία την εβδομάδα, σύνταξη στα εξήντα και κατώτατο μισθό 1.000 φράγκα.
.
πηγη sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου