5


Translate

1 Δεκ 2018

Μπαράζ αλβανικών προκλήσεων: Διεύρυνση του ανθελληνικού μετώπου- Στις «καλένδες» η συμφωνία «πακέτο» με Τίρανα (vid)

Ραγδαίες εξελίξεις με άμεσες συνέπειες και για την Ελλάδα φέρνει η κυοφορούμενη συμφωνία ανταλλαγής εδαφών Σερβίας-Κοσόβου και το πλάνο για ένωση του τελευταίου με την Αλβανία μέχρι το 2025. Ακόμη και Κοσοβάροι πλέον, το βλέπουν ως στρατηγικό στόχο και απειλούν ανοιχτά την Ελλάδα σε μια πορεία απόλυτης σύμπλευσης με τα Τίρανα. To ανθελληνικό μέτωπο διευρύνεται.

Οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις βρίσκονται εκτός ελέγχου με την Αθήνα να βάζει αναγκαστικά στον "πάγο" τη συμφωνία που είχε ετοιμάσει ο πρώην ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς. Μέσα σε μια εβδομάδα είχαμε απανωτές αλβανικές προκλήσεις.
Για πρώτη φορά Κοσοβάροι στρατιώτες προκαλούν ανοιχτά την Ελλάδα.
"Κάνουμε τον αετό μπροστά στα μάτια των Ελλήνων. Δείτε πως μας κοιτούν" αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Πλέον οι Αλβανοί επιδιώκουν την πρόκληση όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Κοσοβάροι στρατιώτες, σε συνέδριο στην Ιορδανία, να ενώνουν αλυτρωτικά τα δάχτυλα τους σχηματίζοντας την "Μεγάλη Αλβανία". Πάλι μπλέκουν την Ελλάδα . Η φωτογραφία έχει γίνει viral σε αλβανικά site μεγάλης εμβέλειας.
Πώς ξεσηκώθηκαν όμως και οι Κοσοβάροι κατά της Ελλάδας;
Από το Κόσοβο και την πόλη Πέγια, όπου βρέθηκε την περασµένη Δευτέρα για επαφές µε τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Ραµούς Χαραντινάι, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Eντι Ράµα προανήγγειλε το σχέδιο µιας στρατηγικής συµφωνίας για την «ένωση» της Αλβανίας µε το Κόσοβο, υπογραµµίζοντας µάλιστα ότι η επίµαχη «αλβανική ένωση» θα πρέπει να έχει γίνει πραγµατικότητα έως το 2025.
Παράλληλα, ο Αλβανός πρωθυπουργός προανήγγειλε νέα βήµατα προσέγγισης µεταξύ των δύο πλευρών, όπως είναι ο στόχος δηµιουργίας µιας µεταξύ τους τελωνειακής ένωσης µε µηδενικούς εµπορικούς δασµούς και µηδενικά τέλη περιαγωγής µέσα στο πρώτο εξάµηνο του 2019, η «ενοποίηση» των κρατικών εγγράφων και των διπλωµάτων οδήγησης κ.ά.
Όσα είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός από το Κόσοβο αλλά και όσα έκανε (ανεβάζοντας φωτογραφίες µε τον αλβανικό αετό στα social media) επαναφέρουν την απειλή της «Μεγάλης Αλβανίας» πάνω από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Λίγες ώρες μετά, αλβανικό ΜΜΕ για πρώτη φορά μιλούσε ανοιχτά για "προετοιμασίες πολέμου που ξεκίνησε ο αλβανικός στρατός"  με το "βλέμμα" κυρίως στην Σερβία και στο Κόσοβο. 
Η γνωστή Αλβανίδα τραγουδίστρια Έρα Ιστρέφι κάνει το σύμβολο της "Μεγάλης Αλβανίας" μπροστά σε ελληνικό μνημείο!
Στο παιχνίδι του μεγαλοϊδεατισμού και διάσημοι Αλβανοί καλλιτέχνες. Η γνωστή τραγουδίστρια Έρα Ιστρεφι ανήρτησε πριν λίγες ώρες φωτογραφία από το Σούνιο με τη "Μεγάλη Αλβανία" να πρωταγωνιστεί.
Ο αλβανικός αετός είναι ένα σύμβολο που μαθαίνουν να το κάνουν από το σχολείο. Στη προχθεσινή σχολική γιορτή σχολείου στην Αυλώνα, γιόρταζαν την εθνική επέτειο της Αλβανίας. Παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών σχηματίζουν με τα χέρια τον αλβανικό αετό.
Οι αλβανικές αρχές καλούν τους Βορειοηπειρώτες για ανάκριση έναν έναν
Η θηλιά της προπαγάνδας των ακραίων Αλβανών σφίγγει γύρω από το λαιμό των Βορειοηπειρωτών .Με αφορμή την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα , οι κάτοικοι των χωριών περνούν σχεδόν ένας ένας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στο Φιέρι, για ανάκριση.
Ανθελληνικό ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες… "αλβανοφάγους"
Aκόμη ένα ανιστόρητο ανθελληνικό ντοκιμαντέρ με στόχο τους Βορειοηπειρώτες αγωνιστές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προβάλλεται στην αλβανική τηλεόραση υπό τον τίτλο:
«Όταν τιμούν τους φονιάδες Αλβανών».
Η σύγχρονη ιστορία περνά από την αλβανική κρησάρα και έτσι ένας Βορειοπειρώτης, κυνηγός των Τσάμηδων, γνωστός και ως αρχηγός του βούρκου, γίνεται το παλιοτόμαρο για το ντοκιμαντέρ.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, τα Βαλκάνια θα ονομάζονταν Σκαντερμπέγκο, ενώ η "Μεγάλη Αλβανία" κρατά από τα χρόνια της Άλωσης της Πόλης.
Οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση να  βάλει στον "πάγο" τη συμφωνία "πακέτο" με Αλβανία.
Οι προχωρημένες συζητήσεις που είχαν οδηγήσει μάλιστα τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να μιλήσει τον περασμένο Ιούλιο για επικείμενη συμφωνία με τα Τίρανα, αφορούσαν:
-Στην οριοθέτηση της ΑΟΖ
-Στην άρση της εμπόλεμης κατάστασης ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα
- Στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας
- Στις αλλαγές στα σχολικά βιβλία.
Αναβολή επ' αόριστον και της συνάντησης Τσίπρα-Ερντογάν;
Όμως, το αλβανικό αλλά και τουρκικό κρεσέντο προκλητικότητας οδηγεί την Αθήνα να αλλάξει ρότα και απέναντι στην Άγκυρα. Η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν διαδραμτίζει κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την ξέφρενη πορεία των Τιράνων.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη μετ’α την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Ερντογάν αποτελεί παρελθόν.
Τα διπλωματικά γραφεία των δυο ηγετών αρχικά προετοίμαζαν το έδαφος ώστε η συνάντηση να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο κάτι που δείχνει πως έχει ακυρωθεί επ' αόριστον.
.
πηγη pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου