5


Translate

6 Ιαν 2019

Δ.Τζανακόπουλος: «Είμαι βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία»

Την βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 
«Με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος είναι δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία
του όλου αριθμού των βουλευτών. Και είμαι σίγουρος ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές ανεξαρτήτως των διαφορών που μπορεί να έχουν με την κυβερνητική πολιτική δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη. Και ξέρετε εδώ δεν πρέπει να μετρήσουν συγκυριακοί σχεδιασμοί, εκλογικοί τακτικισμοί και μικροπολιτικές επιδιώξεις αλλά πρέπει σε πρώτη προτεραιότητα να μπουν τα συμφέροντα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Και αυτά υπηρετούνται με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.Σε ερώτηση για το αν μία κυβέρνηση ανοχής μπορεί να αντέξει ως τον Οκτώβριο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι: «ο υπάρχων κοινοβουλευτικός συσχετισμός εγγυάται ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις και θα επιτύχει τους στόχους της με ορίζοντα την εξάντληση της τετραετίας».
Απαντώντας στον Κώστα Σημίτη, που ανέφερε πρόσφατα ότι το απαγορευτικό ύψος του 10ετούς ομολόγου θα έχει ως συνέπεια να προσφύγει η Ελλάδα στον ESM, σχολίασε ότι η εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού είναι εκτός πραγματικότητας.
«Νομίζω ότι η προεξόφληση νέου δανεισμού από τον ESM από τον κ. Σημίτη πέραν του ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας ήταν η έκφραση μιας επιθυμίας παρά μιας ζυγισμένης εκτίμησης. Και νομίζω ότι αυτή η επιθυμία σχετίζεται με την αδυναμία του παλιού πολιτικού συστήματος να παραδεχτεί ότι ήταν η σημερινή κυβέρνηση που κατάφερε να πετύχει εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε. Κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, να σταθεροποιήσει την οικονομία και να στηρίξει την κοινωνία.
Και ένα τελευταίο σχόλιο: το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου της χώρας είναι αυτή τη στιγμή στα επίπεδα που ήταν επί της διακυβέρνησης του κου Σημίτη οπότε καλό θα ήταν να το λάβουμε και αυτό υπόψη μας...», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
Σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για τεράστιο σκάνδαλο με πολιτικές προεκτάσεις καθώς «προξένησε τεράστια οικονομική ζημία στο δημόσιο, για την οποία την πολιτική ευθύνη έχουν αναμφίβολα οι αρμόδιοι υπουργοί της αντίστοιχης περιόδου. Το θέμα είναι να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και παράνομες πράξεις ώστε να προκληθεί το ζημιογόνο αποτέλεσμα», προσθέτει και μιλά για «σπασμωδικές αντιδράσεις» εκ μέρους του «παλιού πολιτικού συστήματος», το οποίο «θα κινητοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο και θα επινοήσει τα πιο ακραία επιχειρήματα για να προστατέψει τον εαυτό του από την ολική του κατάρρευση. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να ερμηνεύονται οι αντιδράσεις και η ρητορική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».
Σχετικά με δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφορικά με τον κ. Πολάκη, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά που «τηρούνται εξόφθαλμα». «Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Γεωργιάδης δικαιούνται να κατηγορούν ονομαστικά δικαστές και εισαγγελείς λέγοντας ότι αποτελούν εκτελεστικά όργανα της κυβερνητικής σκευωρίας, δικαιούνται να τους μηνύουν, να τους απειλούν, να τους καθυβρίζουν. Αυτό για κάποιον περίεργο λόγο δεν θεωρείται προσπάθεια παρέμβασης στην δικαιοσύνη...».
πηγη pronews.gr
μονταζ eimailefteros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου