5


Translate

4 Μαρ 2019

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-2

Σε ένα ματς που θα... ξεχαστεί γρήγορα, ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση με την εύκολη νίκη (0-2) επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ο Στάθης με αυτογκόλ και ο Χασάν τα γκολ του αγώνα!  
Ο Ολυμπιακός σε ένα παιχνίδι όπου είχε δοκάρια και αρκετές φάσεις επικράτησε του Απόλλωνα εκτός έδρας με σκορ 2-0 και πήρε μία σημαντική κυρίως από ψυχολογικής
πλευράς νίκη στο πρωτάθλημα της Super League. Πολύ καλό ματς ο Ποντένσε ενώ και ο Απόλλωνας είχε δοκάρι.
ΜΕ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ
Ο Μαρτίνς διάλεξε για το ματς με τον Απόλλωνα τον εξής σχηματισμό: Σα πορτιέρο,  τετράδα άμυνας με Τοροσίδη, Μιράντα, Μεριά και Κούτρη. Κέντρο με Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε με επιτελικό τον Φορτούνη. Άκρα με Ποντένσε και Μασούρα και φορ τον Χασάν.
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Ο Απόλλων από την άλλη ξεκίνησε ως εξής: Χουάντερσον γκολκίπερ, οι τρεις της άμυνας Οριουέλα, Βαφέα και Κύργια, τέσσερις στο κέντρο με Φόνσι Ναδάλες, Γκίνο, Ντούρσο, Ρώσση και Στάθη και μπροστά τους Ακόστα και Ελ Χελβέ.
ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο 5ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε μία πρώτη πολύ καλή στιγμή από γύρισμα του Κούτρη στον Φορτούνη και σουτ του Έλληνα άσου άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε στην συνέχεια ξανά με τον Φορτούνη με νέα προσπάθειά του αλλά και κόρνερ. Ο Απόλλων επιχείρησε να αντιδράσει και είχε διπλή προσπάθεια με τον Ακόστα λίγο μετά το 11'. Στο 16' είχε και ένα σουτ ο Ρώσση που μπλόκαρε εύκολα ο Σα. Στο 18' ο Μασούρας έκανε ένα σουτ το οποίο το μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρο του Απόλλωνα. Στο 19' είχε σουτ ο Μπουχαλάκης. Στο 22' ο Τοροσίδης είχε μία σέντρα και μία κεφαλιά ο Μπουχαλάκης έξω.
ΑΥΤΟΓΚΟΛ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ
Στο 24ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια του Ποντένσε και έξυπνη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με σκάψιμο, ο Στάθης προ του Χασάν σκοράρει εις βάρος της ομάδας του με κεφαλιά! Έγινε έγινε το 0-1. Λίγο μετά ο Τοροσίδης φάνηκε να χτυπάει άσχημα από διεκδίκηση με τον Ρώσση και έγινε αλλαγή με τον Ανδρούτσο. Ακολούθως ο Ολυμπιακός είχε συνέχεια φάσεις με Φορτούνη, Ποντένσε και Χασάν. Ο Αιγύπτιος έχασε και τετ α τετ. Στο 38' ο Φορτούνης από αριστερά βρήκε στην περιοχή τον Χασάν, εκείνος εκτέλεσε με τη μία, αλλά το δυνατό του σουτ πήγε άουτ.
ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΑΣΗ Ο ΧΑΣΑΝ
Στο ξεκίνημα του β' μέρους ο Στάθης πάτησε τον Φορτούνη που βγήκε για λίγο εκτός γηπέδου κουτσαίνοντας. Στο 47' ο Χασάν είχε νέα χαμένη φάση καθώς ήταν 'φάτσα' με το αντίπαλο τέρμα. Λίγο μετά το 50' από κλέψιμο του Ποντένσε βγήκε φάση με τον Φορτούνη ενώ μετά είχε και καλή στιγμή με σουτ του Μασούρα από πάσα του Κούτρη.
ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΡΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ
Στο 61' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι από καλό σουτ του Κούτρη ενώ μετά είχε και άλλη ευκαιρία με τον Ποντένσε. Στο 63' είχε δοκάρι και ο Απόλλων με κεφαλιά του Ελ Χέλβε. Λίγο μετά είχε πάλι χαμένη φάση ο Χασάν.
ΠΑΣΑ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 2-0 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΠΛΟ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο 70' ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από τον Χασάν. Ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας από τον Γκιγιέρμε στον Ποντένσε, αυτός με την μία στον αμαρκάριστο Αιγύπτιο, που απέναντι στον Χουάντερσον δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει. Στο 72' ο Αιγύπτιος πάντως είχε πάλι μεγάλη χαμένη στιγμή για γκολ. Στο 72' ήταν διπλό δοκάρι για τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο και στην συνέχεια στο κάθετο δοκάρι του Χουάντερσον, που πεσμένος μπλόκαρε. Στο 77' ο Σα έπιασε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Ελ Χέλβε. Ο Απόλλων είχε και μία καλή στιγμή προς το τέλος μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Βάρκα. Λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης ο Ποντένσε ζήτησε πέναλτι σε φάση με τον Γαρουφαλιά όπου ο Πορτογάλος χτύπησε.
MVP: Ο Ποντένσε. Ο Πορτογάλος είναι στην φάση του 0-1 και φυσικά στο 0-2 και γενικά έχει βγάλει θετικότατο πρόσημο δημιουργικά και ακόμα και τακτικά και αμυντικά.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο σκόρερ Χασάν, ο χαφ Γκιγιέρμε αλλά και ο Μασούρας έχουν κάνει μία καλή προσπάθεια στο ματς. Αρκετά καλός και ο Μπουχαλάκης.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του Απόλλωνα και ο Στάθης για το αυτογκόλ κυρίως. 
Η ΓΚΑΦΑ: Είναι στην φάση του 0-1 με το αυτογκόλ του Στάθη. Το λάθος του παίκτη του Απόλλωνα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα περισσότερα προβλήματα η διαιτησία τα είχε σε θέματα φάουλ και καρτών. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι πάνω στον Ποντένσε σε μία φάση πάντως όπου ο Πορτογάλος χτύπησε.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καταιγιστικός είχε από ένα γκολ στα δύο ημίχρονα του ματς με τον Απόλλωνα. Έβγαλε φάσεις και είχε και δοκάρια απέναντι σε μία ομάδα που είχε μαχητικότητα και είχε και φάση με δοκάρι.
Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γκίνο (76' Γαρουφαλιάς), Κύργιας, Βαφέας, Ντούρσο, Ναδάλες, Ρώσση (40' Βάρκας), Ακόστα (54' Ντε Φεντερίκο) και Ελ Χελβέ.
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (28' λ. τρ. Ανδρούτσος), Μιράντα, Μεριά, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (76' Σολδάνο), Φορτούνης (58' λ.τρ. Νάτχο) και Χασάν.
πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου