5


Translate

18 Μαρ 2019

Σημίτης: Η κυβέρνηση δημαγωγεί και συγκαλύπτει την πραγματικότητα που τελικά μαθαίνουμε από τις Βρυξέλλες

Μοιράζουν παροχές και επιδόματα ενώ η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις
Τις μεταρρυθμίσεις που θα χρειαστεί η χώρα μας, ώστε, από τη θέση των «ουραγών της Ευρώπης», να επαναπροσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ανέπτυξε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
σε ομιλία του, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το «Δίκτυο Σύγχρονων Δημοκρατών» και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου. «Σήμερα, η αντικειμενική πραγματικότητα αποδίδει μια αρνητική εικόνα της χώρας μας και μια συστηματική καθοδική πορεία. Έχουμε το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης, υψηλότατη ανεργία, χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα, στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, απονομής της δικαιοσύνης, διαφθοράς» τόνισε ο κ. Σημίτης και προσέθεσε πως «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά τους ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».
«Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει ως κύριο στόχο την εξουσία, που δημαγωγεί και αλλάζει την επιχειρηματολογία της ανάλογα με την περίσταση, που καταφεύγει σε μεγαλοστομίες και στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, την οποία μαθαίνουμε τελικά από τις Βρυξέλλες» υπογράμμισε ο ομιλητής και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις παρεμβάσεις που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος. «Κύριος στόχος ενός προοδευτικού κόμματος θα ήταν σήμερα ο δραστικός περιορισμός της αβεβαιότητας για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Η χώρα έχει ανάγκη από δημιουργία» τόνισε ο κ. Σημίτης, «από παραγωγικές επενδύσεις και ανάπτυξη. Από τη μείωση των ετήσιων πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την ευρωζώνη, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και απασχόλησης. Από τον επανασχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής και την επανεκτίμηση των συντελεστών φορολόγησης. Από την επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος. Από μια εκτενή και συστηματική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης και της παιδείας».

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε την πίστη του «στις δυνατότητες της Ελλάδας να επηρεάζει τις εξελίξεις στον βαλκανικό περίγυρο. Η εκκρεμότητα στη διαφορά μας έπρεπε επομένως να λυθεί, ήταν προς το συμφέρον μας να λυθεί» σημείωσε και τόνισε ότι, ωστόσο, η συμφωνία έπρεπε να είναι καρπός μιας «κοινής προσπάθειας, που θα αναζητούσε ευρύτερα αποδεκτές λύσεις, για να αποφευχθούν νέες αντιπαλότητες. Η κυβέρνηση όμως, προχώρησε μόνη της -γιατί ήθελε να επιδείξει ότι πέτυχε εκεί που οι άλλοι είχαν αποτύχει. Το αποτέλεσμα ήταν μια μη ικανοποιητική λύση και η αντιπαράθεση με όλη την αντιπολίτευση».
Για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της προοδευτικής αριστεράς στο πλαίσιο του ΚΙΝΑΛ, ώστε να συνεχιστεί ο δημιουργικός διάλογος για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Καταλήγοντας, και καλώντας την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας να στηρίξει τον Χρήστο Παπαστεργίου, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως «η ελληνική κοινωνία έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα -με θέληση, επιμονή και αγώνα».
πηγη pentapostagma.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου