5


Translate

6 Μαρ 2019

Η τρέλα του Ουέμπερ που… έλειπε!

Είναι ο Μπριάντε Ουέμπερ αυτός που θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό; 
Όχι! Είναι αυτός όμως- απ’ ότι δείχνει σε αυτά τα πρώτα δείγματα- που θα δώσει τα στοιχεία αυτά για τα οποία αποκτήθηκε. 
Είναι αυτός «που ελπίζαμε να φέρουμε»
όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά το παιχνίδι με τον Άρη, στο οποίο ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 13 ασίστ.
Ο Ουέμπερ ήταν ο κύριος λόγος στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς που ο Ολυμπιακός έτρεξε στο τρανζίσιον. Φυσικά είχε κι άλλους δίπλα του, που σημαίνει ότι έτρεχαν εξίσου καλά το παρκέ, με τον ίδιο να μην τελειώνει κανέναν αιφνιδιασμό αλλά να πασάρει αριστερά ή δεξιά (σ.σ. 24 πόντους στον αιφνιδιασμό πήρε ο Ολυμπιακός), ωστόσο ήταν αυτή η ορμή του, η ενέργειά του, ώστε να τραβήξει και τους υπόλοιπους σε ένα τέμπο και στυλ παιχνιδιού το οποίο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν… ξεχάσει και προσπαθούν να φέρουν ξανά στην επιφάνεια.
Ο Ουέμπερ, ο οποίος είναι μόνιμα με ένα χαμόγελο στο στόμα, δείχνει ότι μπουκάρει μέσα στη ρακέτα, ότι είναι ιδιαίτερα πιεστικός και αποτελεσματικός στην άμυνα, ότι θα πάρει το σουτ του και δεν θα το φοβηθεί ή θα μπει μέσα για να πετάξει τη μπάλα με φλόουτερ. Ότι έχει κυρίαρχα τη πάσα στο μυαλό του από την εκτέλεση. Όλα αυτά είναι βέβαια πράγματα που είχαμε «διαβάσει» στο βιογραφικό του. Περιμέναμε να τα δούμε και στο παρκέ και προς ευχαρίστηση του Μπλατ και ικανοποίηση της ομάδας και του κόσμου, σε αυτά τα πρώτα δείγματα, ο Ουέμπερ τα βγάζει σε θετικό βαθμό και θα γίνεται και ακόμη καλύτερος, όπως λέει ο προπονητής του.
Αυτό που δεν περιμέναμε είναι που τείνει να παρασύρει τους πάντες με την ενέργειά του και τον χαρακτήρα του. Δεν θα μιλήσουμε για ηγετικά χαρακτηριστικά κτλ. για να μην παρεξηγηθούμε, αλλά είναι ο τρόπος που έχει. Ο χαρακτήρας του, το «είναι» που κουβαλάει…
Ο Ουέμπερ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει μάθει πολύ καλά τα συστήματα και τα τρέχει άριστα. Κατευθύνει τους συμπαίκτες του στο παρκέ, τους καθοδηγεί στο που να κινηθούν και να γυρίσουν τη μπάλα, ενώ ούτε λόγος για τι αντιδράσεις του. Θαρρείς και είναι αυτός ο… παλιός στην ομάδα. Ο πρώτος που θα πάει να ενθαρρύνει ή να συγχαρεί. Που θα κτυπήσει παλαμάκια και θα φωνάξει «πάμε δυνατά παιδιά». Αυτός που… καλά –καλά δεν πρόλαβε να φύγει η μπάλα από τα χέρια του Αγραβάνη και φώναξε «Dimitri…» σχηματίζοντας με το χέρι του το «τρίποντο» πανηγυρίζοντας λες και το είχε βάλει ο ίδιος. Έχει φέρει ωραία τρέλα στον Ολυμπιακό, η οποία χρειάζεται ώστε να παρασύρει και τους υπόλοιπους.
πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου