5


Translate

17 Μαρ 2019

Ο απόλυτος διασυρμός του ελληνικού ποδοσφαίρου

Τα επεισόδια επισκίασαν για ακόμα μία φορά το ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και ακατάλληλη για ποδόσφαιρο, λόγω των δακρυγόνων, απόρροια των  συγκρούσεων των οπαδών των «πράσινων» με τις δυνάμεις της αστυνομίας.


Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια διαδραματίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο, όμως μετά την χρήση δακρυγόνων δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί παιχνίδι
Το παιχνίδι διεκόπη για δεύτερη φορά και οι δύο ομάδες με τους διαιτητές αποχώρησαν για τα αποδυτήρια στο 70ο λεπτό του ντέρμπι, ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια διαδραματίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο, όμως μετά την χρήση δακρυγόνων δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί παιχνίδι.
Αρχικά το ντέρμπι διεκόπη για περίπου δέκα λεπτά, λόγω εισβολής των οπαδών του Παναθηναϊκού που κινήθηκαν απειλητικά προς τον πάγκο του Ολυμπιακού στο 5ο λεπτό του αγώνα.

Μετά από όλα αυτά και την ώρα που ο κόσμος αποχωρούσε από το γήπεδο ο Γερμανός ρέφερι της αναμέτρησης, Φριτζ έδωσε εντολή στους παίκτες να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, γράφοντας έτσι τον απόλυτο διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όταν οι αποστολές των δύο ομάδων μπήκαν στα αποδυτήρια μεγάλη μερίδα φίλων του «τριφυλλιού» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πολλοί αποχώρησαν με «αναμνηστικά» όπως σημαιάκια και καρέκλες.
Πλέον, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκερέρο (53`), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για τη διακοπή συν 3 για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, αν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες. 

Πέρασε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό μέρος
Το ματς και το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι πέρασε για ακόμα μία φορά σε δεύτερη μοίρα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι διεκόπη μόλις στο 5ο λεπτό. Μερίδα φίλων του Παναθηναϊκού κινήθηκε κατά του πάγκου του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να καταγγέλλουν επίθεση με μαχαίρι!
Μετά από διακοπή οκτώ λεπτών το ντέρμπι άρχισε εκ νέου. Ο Ολυμπιακός πίεσε και έχασε ευκαιρία με τον Μασούρα στο 21’. Τρία λεπτά μετά ο Σα έκανε φοβερή απόκρουση στην δυνατή κεφαλιά του Κουρμπέλη, ενώ και ο Μακέντα δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 28’. Στο 35’ ήταν η σειρά του Φορτούνη να σπαταλήσει μια ακόμα ευκαιρία από πλευράς Πειραιωτών, για να «απαντήσει» το «τριφύλλι» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την προσπάθεια του Ινσούα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να φτάνει κοντά στο γκολ και να σπαταλά καλές στιγμές, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Κάτσε δοκίμασε την αντίδραση του Σα. Στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων του έξτρα χρόνου του πρώτου μέρους ο Διούδης νίκησε σε τετ α τετ τον Γκερέρο, ενώ ο Φορτούνης πέντε λεπτά μετά πέρασε τον κίπερ των «πράσινων», αλλά δεν σημάδεψε σωστά.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο μέρος και ο Ποντένσε αστόχησε στο 51’. Δύο λεπτά μετά μπήκε το γκολ με τον Γκερέρο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κούτρη. Την ίδια ώρα ξεκίνησαν τα επεισόδια στο περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και το ματς δεν τέλειωσε ποτέ, με το ποδόσφαιρο να βγαίνει… χαμένο για ακόμα μία φορά.



Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (ΕΡΤ Sports)
Γκολ: 53' Γκερέρο
To «φιλμ» του αγώνα
2' Με δυνατές μονομαχίες ξεκίνησε το ντέρμπι.
5' Μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στον πάγκο των Πειραιωτών με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί.





13’ Μετά από περίπου οκτώ λεπτά το ματς επαναρχίζει. Μια διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται δίπλα στον πάγκο του Ολυμπιακού.
15' Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό στο ματς.
22’ Πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μασούρα να σουτάρει και τον Διούδη να μπλοκάρει.
24’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Μετά το κόρνερ ο Κουρμπέλης έκανε την κεφαλιά και ο Σα απέκρουσε σε νέο κόρνερ.
28’ Νέα καλή για τον Παναθηναϊκό. Από την σέντρα του Γίοχανσον ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Σα μπλόκαρε σταθερά.

30’ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης σούταρε και ο Διούδης απέκρουσε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα άουτ.
35’ Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Φορτούνη να κάνει ένα βολ πλανέ μέσα από την περιοχή, χωρίς να βρίσκει στόχο.
45’ Οι δύο ομάδες προσπαθούν να βρουν το γκολ, όμως στις τελικές προσπάθειες ή τις τελικές πάσες δεν υπάρχουν οι σωστές επιλογές.
45+10’ Δυνατό σουτ από τον Κάτσε, ο Σα μπλόκαρε εκ νέου χωρίς να δυσκολευτεί.
45+13' Πολλά τα λάθη από την άμυνα του Παναθηναϊκού, κακές επιλογές από τον Ολυμπιακό στην επίθεση.
Τέλος πρώτου μέρους



Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο
48' Κίτρινη κάρτα στον Ελαμπνελαουί για μαρκάρισμα στον Δώνη.
51' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ποντένσε έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Διούδη και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απο το δοκάρι.
53’ Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Κούτρης ελίχθηκε από τα αριστερά και σέντραρε με τον Γκερέρο να πιάνει την κεφαλιά και να σκοράρει. 1-0 για τον Ολυμπιακό.
59' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Χατζηγιοβάνης στη θέση του Δώνη.
60' Επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Στο γήπεδο ακούγονται χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
62' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Άλτμαν στη θέση του Οικονόμου.
63’ Επεισόδια και μετακίνηση οπαδών λόγω δακρυγόνων και καπνογόνων στο ΟΑΚΑ.
70’ Νέα διακοπή στον αγώνα. Οι διαιτητές και οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στα αποδυτήρια, καθώς οπαδοί αλλάζουν εξέδρες μέσα από τον στίβο του ΟΑΚΑ. Την ίδια ώρα υπάρχουν εκτός γηπέδου σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας.
Το ΟΑΚΑ αδειάζει σιγά-σιγά και μόνο λίγοι φίλοι των «πράσινων» παραμένουν στις εξέδρες.



Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 (ΕΡΤ Sports)
Γκολ: 53' Γκερέρο
Κίτρινες κάρτες: Ελαμπνελαουί
Κόκκινες κάρτες: -
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου (62' Άλτμαν), Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (59' Χατζηγιοβάνης), Ινσούα, Μπουζούκης, Μακέντα.
Στον πάγκο: Κότσαρης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Πούγγουρας, Καμπετσής.
Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Μεριά, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας, Φορτούνης, Γκερέρο.
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Καμαρά, Νάτχο, Ανδρούτσος, Χασάν, Μιράντα, Σολδάνο.


πηγη  zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου