5


Translate

4 Μαρ 2019

«Αυτή η ομάδα είναι γεννημένη να παίρνει πρωταθλήματα»

Γύρισε στον Ολυμπιακό, στην αγαπημένη του ομάδα, για να ολοκληρώσει με την ερυθρόλευκη φανέλα την καριέρα του. Ο λόγος για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μίλησε στην κάμερα των καναλιών Novasports για την πορεία του Ολυμπιακού και την επόμενη ημέρα του Θρύλου, αλλά και τη δική του.
Έκανε ειδική αναφορά στον Πέδρο Μαρτίνς...
Με τον 34χρονο αμυντικό να στέκεται στην αγάπη του κόσμου και να δίνει μια υπόσχεση, τόσο δική του όσο και των συμπαικτών του...
Αβραάμ γύρισες στην ομάδα που αγάπησες και σε αγάπησαν. Πόσο σημαντική είναι αυτή η επιστροφή για σένα;
«Από την αρχή που επέστρεψα στην ομάδα αισθάνθηκα τεράστια χαρά και ικανοποίηση. Επέστρεψα στην ομάδα που μου έδωσε πάρα πολλά και κέρδισα πάρα πολλά. Για το λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο και φυσικά τον πρόεδρο που με έφερε πίσω στην ομάδα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως έκανα και την προηγούμενη φορά που ήμουν στην ομάδα».
Ανυπομονείς για το ντεμπούτο σου στη δεύτερη θητεία σου στον Ολυμπιακό;
«Ναι, αγωνιώ να παίξω και εγώ μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Αυτό που θέλουμε όλοι μας είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά και να κερδίζει. Από ‘κει και πέρα δε νομίζω πως το σημαντικό είναι το δικό μου ντεμπούτο».
Σε μία από τις προηγούμενες συνεντεύξεις μας με τον Πέδρο Μαρτίνς, έπλεξε το εγκώμιό σου, τονίζοντας πως είσαι παράδειγμα για τον τρόπο που προπονείσαι, για τη διάθεση που έχεις. Τελικά τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο;
«Θα έλεγα πως είναι η ζωή μου. Είναι κάτι που έμαθα να κάνω από μικρός. Και είμαι χαρούμενος που το χόμπι μου το κάνω επάγγελμα. Φυσικά και δεν είναι εύκολο και για αυτό λέμε στα παιδιά πως χρειάζεται δουλειά και επιμονή. Και φυσικά να είσαι ταπεινός. Από ‘κει και πέρα είμαι χαρούμενος που ο προπονητής με δέχθηκε στην ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο. Για αυτό το λόγο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Γιατί από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως πρώτα από όλα είναι ένας άνθρωπος με καλό χαρακτήρα. Από ‘κει και πέρα όπως βλέπουμε όλοι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ταιριάζει απόλυτα με το στιλ και το DNA του Ολυμπιακού».
Πλησιάζει η επόμενη ημέρα στην καριέρα σου; Θα είναι το καλοκαίρι; Ονειρεύεσαι να παραμείνεις σε κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό;
«Σίγουρα, κάποια στιγμή θα ‘ρθει και αυτό. Αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι. Ειλικρινά, αυτό που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να αγωνιστώ στο υπόλοιπο της περιόδου και από ‘κει και πέρα θα δούμε για την επόμενη χρονιά. Δε με τρομάζει, ούτε αισθάνομαι άγχος για το γεγονός αυτό. Παρόλα αυτά θέλω να το απολαύσω το ποδόσφαιρο, είτε είναι για έξι μήνες είτε για 1,5 χρόνο και να μην σκέφτομαι την επόμενη μέρα».
Επειδή έχεις ζήσει πολλά στον Ολυμπιακό, η γνώμη σου έχει βαρύτητα και μεγάλη αξία. Το γεγονός πως μένει μακριά από τους τίτλους για δεύτερη χρονιά, προκαλεί σκεπτικισμό. Από την άλλη πλευρά, σε σχέση με πέρσι η εικόνα του έχει βελτιωθεί σημαντικά. Είσαι της άποψης πως η φετινή ομάδα με συγκεκριμένες προσθήκες στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην κορυφή;
«Αν και όλο αυτόν τον καιρό ήμουν μακριά, παρακολουθούσα σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ομάδας. Ναι συμφωνώ απόλυτα. Η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για την ομάδα μας. Φυσικά η 2η θέση δεν αρκεί για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να πρωταγωνιστεί και να παίρνει τα πρωταθλήματα. Η φετινή χρονιά είναι εντελώς διαφορετική. Αν και όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο, γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολο να φτιάξεις μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Παρόλα αυτά συμφωνώ πως έχουν μπει τα θεμέλια. Η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. Φυσικά χρειάζεται να έχουμε υπομονή. Να δουλεύουμε καθημερινά και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Και όπως είπα πριν, ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να παίρνει τα πρωταθλήματα και να αγωνίζεται στο Champions League».
Απομένουν οκτώ αγωνιστικές. Τι στόχο έχετε σε αυτά τα ματς;
«Αν και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι λόγω του κυπέλλου, από ‘δω και πέρα είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά. Να πάρουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Και φυσικά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο ώστε η χρονιά να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού για την επόμενη ημέρα της ομάδας του;
«Αν και δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, επειδή ήμουν πολλά χρόνια στην ομάδα, ξέρω πως ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν του αρκεί η δεύτερη θέση. Αυτή η ομάδα είναι γεννημένη να παίρνει πρωταθλήματα. Και εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η ομάδα την επόμενη χρονιά –αν και υπάρχουν ακόμη παιχνίδια- να επιστρέψει εκεί που της αξίζει, δηλαδή στην κορυφή».
πηγη gavros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου