5


Translate

18 Μαρ 2019

Καταγγελία-σοκ: «Θέλετε να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο από τα χημικά;»

Βράδυ Κυριακής, το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχει διακοπεί προσωρινά και πλέον η προσοχή όλων έχει στραφεί εκτός αγωνιστικού χώρου.
Πέριξ του ΟΑΚΑ, εκεί που έχει στηθεί ένα πεδίο μάχης ανάμεσα σε Αστυνομία και ανθρώπους που θέλουν να χαρακτηρίζονται ως οπαδοί, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι.
Άνθρωποι που σίγουρα δεν ξεκίνησαν για το γήπεδο με σκοπό να δουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, επιτίθενται στις δυνάμεις των ΜΑΤ και εκείνες από την πλευρά τους κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.
Το χειρότερο, όμως, είναι πως η ατμόσφαιρα γίνεται «βαριά» σε όλο το ΟΑΚΑ και έτσι πριν ακόμα ο διαιτητής Μάρκο Φριτς πάρει την οριστική απόφαση για διακοπή, όλοι όσοι βρίσκονται στις εξέδρες, αρχίζουν να τρέχουν προς την έξοδο, μην μπορώντας να αναπνεύσουν.
Στην έξοδο των επισήμων του Ολυμπιακού Σταδίου ήταν κι ένας από τους πολλούς αγανακτισμένους με τα όσα έζησαν για μία ακόμα φορά, πατέρας με το μικρό παιδί του.
Βρίσκοντας, λοιπόν, μπροστά του έναν αστυνομικό, που με βάση τα γαλόνια του έδειχνε να έχει υψηλό αξίωμα, αποφάσισε να του εκφράσει την απορία του για το γεγονός πως οι δυνάμεις της Αστυνομίας δεν σεβάστηκαν σε κανένα σημείο τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και για χάρη μερικών ανεγκέφαλων προχώρησαν σε ενέργειες που, όπως κατήγγειλε, έκαναν τον κόσμο να λιποθυμάει και να πέφτει κάτω.
Χαρακτηριστικά ήταν λόγια του: «Μία ζωή θα είστε έξω από την κοινωνία. Για 100 άτομα πήγατε να μας πνίξετε; Δεν βλέπατε τον κόσμο που λιποθυμούσε και έπεφτε κάτω από τα χημικά που ρίχνατε; Θέλετε να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο από τα χημικά; Ήρθα στο γήπεδο με το παιδί μου για να δούμε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και για μερικούς ανεγκέφαλους αρχίσαμε να τρέχουμε κλαίγοντας για να σωθούμε. Πως είναι δυνατόν πάντα σε αυτή τη χώρα να την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε σε τίποτα για μερικούς που απλά θέλουν κάνουν επεισόδια. Δεν μπορείτε να τους απομονώσετε;».
Από την πλευρά του, ο άνδρας της Αστυνομίας δεν απάντησε σε κανένα σημείο και μόνο αφού σταμάτησε ο άνθρωπος την καταγγελία του, αρκέστηκε να του απαντήσει: «Δεν γνωρίζω εγώ τι κάνουν οι άνδρες των ΜΑΤ, δεν είναι δική μου ευθύνη».
πηγη filathlos.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου