5


Translate

14 Μαρ 2019

Το δύσβατο μονοπάτι του Ολυμπιακού προς τους ομίλους του Champions League

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ακόμη έξι «στροφές» για να ολοκληρωθεί, αλλά το σκηνικό της βαθμολογίας στις πρώτες δύο θέσεις πολύ δύσκολα θα ανατραπεί και ο Ολυμπιακός κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει στη δεύτερη θέση.
Εφόσον συμβεί αυτό, οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στο Champions League
μετά από έναν χρόνο απουσίας.
H επάνοδος αυτή, ωστόσο, θα γίνει από την προκριματική φάση των μη πρωταθλητών, με τη 15η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη της UEFA να στέλνει τους Πειραιώτες στον δεύτερο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι για να βρεθεί στους ομίλους η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί να αποκλείσει τρεις αντιπάλους.
Μαζί με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν σε πρώτο στάδιο οι ομάδες από τα πρωταθλήματα των Τουρκίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Τσεχίας και Ολλανδίας, προκειμένου να προκριθούν τρεις ομάδες στον επόμενο (τρίτο) γύρο.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα και τον διαχωρισμό σε ισχυρούς-ανίσχυρους, υποψήφιες είναι οι Γαλατασαράι, Λίντσερ, Βασιλεία, Βικτόρια Πλζεν και Άγιαξ (23-24 Ιουλίου οι πρώτοι αγώνες, 30-31 Ιουλίου οι ρεβάνς).
Αν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν στην επόμενη φάση, αναμένεται να τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των ομάδων που τερμάτισαν δεύτερες σε Πορτογαλία, Ουκρανία και Βέλγιο (7η-9η), με τις Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου και Κλαμπ Μπριζ να είναι στη θέση αυτή τη δεδομένη στιγμή (6-7 Αυγούστου τα πρώτα ματς, 13 Αυγούστου οι ρεβάνς).
Τέλος, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στα πλέι οφ, το τελευταίο «εμπόδιο» για το Champions League θα είναι το υψηλότερο δυνατό με την τρίτη ομάδα σε 5η και 6η ευρωπαϊκή χώρα, όπου συναντά κάποιος Κράσνονταρ (Ρωσία) και Λιόν (Γαλλία), με πρώτες αναμετρήσεις στις 20-21 Αυγούστου και ρεβάνς στις 27-28 του ίδιου μήνα.
Φυσικά, πρόκειται για μία πρώιμη εκτίμηση των στοιχείων, μιας και όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη. Συνεπώς, κάθε υποψήφιος αντίπαλος μπορεί να διαφοροποιείται ανά Σαββατοκύριακο.
πηγη filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου