5


Translate

3 Μαρ 2019

O "θεσμός" απρόσωπου γονέα είναι "ευρωπαϊκή" υποχρέωση!

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου
'Όλοι όσοι βγαίνουν όψιμα στα κάγκελα για τον θεσμό μετονομασίας της... μάνας και του πατέρα στον απρόσωπο γονέα 1 και 2, να ξέρουν πως είναι "ευρωπαϊκή" μας υποχρέωση. Γίνεται διότι πρέπει στα χαρτιά να μην έχουν διαφορά τα παιδιά ομοφυλοφίλων ζευγαριών από εκείνα των παραδοσιακών και αποτελεί ευρωπαϊκή μας δέσμευση, όσοι θέλατε μένουμε Ευρώπη, ας προσέχατε.
Με δεδομένο μάλιστα πως κάποιοι ήταν ιδιαίτερα πρόθυμοι να αλλάξουν τους νόμους και τις πρακτικές χωρίς καν την ύπαρξη μνημονίου σαν τον Ρέντζι, τον σύμμαχο του ηγέρπη, που πέρασε μάλιστα πολλές από αυτές τις χαρωπές διατάξεις που φάγαμε κι εμείς κατακέφαλα, με την φράση που έμεινε στην ιστορία "μας το ζητάει η Ευρώπη" (ce lo chiede l'Europa), σαν τον νόμο Κατρούγκαλου που στην Ιταλία ονομάζεται legge Fornero, σαν τον υποκατώτατο μισθό που στην Ιταλία το λένε jobs act, σαν το bail in των τραπεζών χωρίς απολύτως καμιά προστασία των καταθετών, μικροομολογιούχων, κατόχων τρεχούμενων ή/και επαγγελματικών λογαριασμών... Σαν την αναγραφή στα δημόσια έγγραφα των παραδοσιακών γονικών μορφών με τους γονέας 1 και 2...
Και γελάω ιδιαίτερα με το σιχτίρισμα τους τόνους κοσμητικών επιθέτων την διεθνή λάσπη και γελοιοποίηση, το κρέμασμα ταμπέλας ομοφοβικών, οπισθοδρομικών, ακροδεξιών κ.λ.π. κ.λ.π. με τόννους μαύρου μελανιού τον Αύγουστο που μας πέρασε γιατί δήλωσε ο Σαλβίνι πως θα αλλάξει και θα ξαναβάλει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μητέρας και του πατέρα.
Σαφώς ο Σαλβίνι έχει μια πολύ προβληματική συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς η επίθεση που δέχθηκε δεν έγινε γι αυτά αλλά για το γονέας 1 και 2.
Φυσικά το θέμα είναι πως αφέθηκε μια συμμορία πανευρωπαϊκά να λυμαίνεται σύμβολα κι αξίες στα οποία ΔΕΝ πιστεύει κι άρα δεν πρόκειται να τα υπερασπιστεί, ίσα ίσα κουνάει και το δάχτυλο με περίσσεια αλαζονεία, αν κάποιος τολμήσει να αναφωνήσει πως ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Η πολιτική ως γνωστόν πάσχει από horror vacui, γι' αυτό και τείνει να καλύψει άμεσα τα κενά που δημιουργούνται, κι οι πολίτες πια τους έχουν γυρίσει την πλάτη, για αυτό και ψήφισαν όπως ψήφισαν.
Να καλωσορίσω λοιπόν τα μέλη της συμμορίας που χλευάζουν τους πολίτες στον εφιάλτη που μας έβαλαν, θα πάρουν κι αυτοί το μερτικό τους, όσο θα περνούν οι μέρες θα συνειδητοποιούν με τρόμο το που θα βρεθούν.
- 10 Αυγούστου 2018, Σαλβίνι και το ζήτημα των εντύπων. "Φεύγει γονέας 1 και 2, επιστρέφει πατέρας και μητέρα" (Salvini e il caso moduli. «Via genitore 1 e 2, tornerà padre e madre»)
- 10 Αυγούστου 2018, Σαλβίνι [υπουργός Εσωτερικών], τέλος τα έντυπα "γονέας 1-2"  Salvini, via da moduli 'genitore 1-2'  (Salvini, via da moduli 'genitore 1-2')
- 16 Νοέμβρη 2018, Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απορρίπτει τον Σαλβίνι: ΟΧΙ σε "πατ΄λερα" και "μητέρα", στην ταυτότητα παραμένει "γονέας 1 και 2" (Il Garante boccia Salvini: no "padre" e "madre", sulla carta d'identità rimane "genitore 1 e 2")... Σαλβίνι: Εμείς θα προχωρήσουμε...

Σημείωση: Το "PRESS-GR" έχει δημοσιεύει πολλά σχετικά με το ζήτημα που θέτει σήμερα η κυρία Γκαρδαλίνου, μιας κι η Γαλλία ενσωματώνει τις Ευρωπαϊκές εντολές στο εθνικό της δίκαιο, που αφορούν το τέλος αναγραφής "μητέρας" και "πατέρα" στα δημόσια έγγραφα.
πηγη press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου