5


Translate

15 Μαΐ 2019

Ιδού το τεράστιο σχέδιο της Μόσχας: Στήνει Ευρασιατικό άξονα & μπαίνει «σφήνα» στα σχέδια της Δύσης – «Σκάνε» εξελίξεις

Σύμφωνα με πρόσφατο αρθρο μας ρωσικό Think Tank είχε ανακοινώσει εξηγώντας την νέα πολιτική του Πούτιν στα Βαλκάνια, την ύπουλη στάση των «διεφθαρμένων» πολιτικών ελίτ που κυβερνούν πολλές χώρες της περιοχής, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους Ορθόδοξους λαούς που καταπιέζονται καθημερινά στη περιοχή.


Το ίδιο ινστιτούτο, σε συνδυασμό με το νέο παρεμβατικό σχέδιο της Μόσχας σε μια προνομιακή περιοχή για την ίδια όπως τα Βαλκάνια, ανακοίνωσε πολλές και διαφορετικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
Σήμερα ο καθηγητής του οικονομικού ινστιτούτου της Μόσχας και άτυπος σύμβουλος της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντιμίρ Μαλγιαβίν, παρουσίασε σε διάλεξή του στο Βελιγράδι, το σχέδιο της Μόσχας για τον Ευρασιανισμό, βγάζοντας ειδήσεις που ανατρέπουν τα δεδομένα.
«Ευρασία δεν είναι μόνο ένας συνδυασμός ορισμένων χωρών και λαών, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια νέα ποιοτική νέα ένωση με διαφορετικές ιστορικές πραγματικότητες που αναδύεται μπροστά στα μάτια μας», λέει ο καθηγητής Βλαντιμίρ Μαλγιαβίν.
Σε μια διάλεξη στο Ινστιτούτο Διεθνούς Πολιτικής και Οικονομίας στο Βελιγράδι, ο Μαλγιαβίν τόνισε ότι «το κλειδί για τη συνέργεια αυτού του σχεδίου είναι η θρησκεία και ο παρόν πολιτισμός σε αυτόν τον τομέα».

«Ευρασία δεν είναι μόνο η Μογγολία, η Κίνα και η Ρωσία, αλλά και πολλές άλλες χώρες με κοινά ενδιαφέροντα και αν καταφέρουμε να το αντιληφθούμε αυτό ως σύνολο, ίσως μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα το μέλλον της ανθρωπότητας σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο Ρώσος καθηγητής.
Την ίδια στιγμή, περαιτέρω προσέγγιση των χωρών της Ευρασίας δενμοιάζει σε καμία περίπτωση  με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα πρέπει να βασίζεται σε εντελώς διαφορετικές αρχές, προβλέπει ο Μαλγιαβίν, σημειώνοντας ότι «για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα φιλοσοφικά, θρησκευτικά αλλά και τα πνευματικά θεμέλια μιας τέτοιας προσέγγισης, δεδομένο ότι το σχέδιο Ευρασία συμπεριλαμβάνει διάφορες θρησκείες, εθνότητες και οικονομικά μοντέλα».
Μία από τις αρχές για την ανάπτυξη αυτής της διαδικασίας είναι η προθυμία σε συνεχή μετασχηματισμό και δημιουργικό δυναμισμό όπως φαίνεται στην πράξη, σύμφωνα με την πρόσφατη εμπειρία της Κίνας, η οποία έχει καταφέρει να συνδυάσει την αρχαία σοφία και τις παραδόσεις με τις σύγχρονες τεχνολογίες.
«Το μέλλον του κόσμου είναι ειρηνική συνύπαρξη της ευρω-ατλαντικής περιοχής  και του ευρασιατικού παγκόσμιου συστήματος, με την ακριβή φύση και το χαρακτήρα αυτών των σχέσεων να μην έχει ακόμη καθοριστεί, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία του δυτικού πολιτισμού να θέλει να επιβάλει λύσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα», καταλήγει ο καθηγητής Μαλγιαβίν.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου