5


Translate

2 Μαΐ 2019

Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά η τριήρης «Ολυμπιάς»

Το καράβι-σύμβολο κατέπλευσε στον Πειραιά στο πλαίσιο του θεσμού «Ημερών Θάλασσας 2019» - Ποιες μέρες και ώρες θα μπορούν να την επισκεφθούν οι πολίτες
Την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε για πέμπτη χρονιά στον Πειραια στη Μαρίνα Ζέας,
υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Το «πλοίο-σύμβολο», κατέπλευσε στον Πειραιά, στο πλαίσιο του θεσμού των «Ημερών Θάλασσας 2019», ενώ ο δήμαρχος της πόλης, ξεναγήθηκε από τον κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς», αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.
Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του μιλώντας για την άφιξη της τριήρους, ανέφερε πως σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας», ενώ η παραμονή της στη είναι, όπως είπε, «ένα ξεχωριστό γεγονός, καθώς οι Πειραιώτες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες της πόλης μας, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εμβληματικό αυτό πλοίο . Ο Πειραιάς γιορτάζει τις Ημέρες Θάλασσας 2019 και είμαστε περήφανοι που και φέτος, μέσα από τη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.


Σημειώνεται ότι η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates, με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η τριήρης θα είναι επισκέψιμη από το κοινό καθημερινά από 3 έως 7 Μαΐου κατά τις ώρες: 10:00-13:30 & 17:00-20:00. 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου