5


Translate

20 Ιουλ 2021

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:«Χαίρετε Αμμόχωστος»: Όταν οι Έλληνες θυμούνται, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ) (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Τα σχέδια των Τούρκων σήμερα για την πόλη που άφησαν να «σαπίσει», αφού εκτέλεσαν κατοίκους της...
Την είσοδο ομάδας εμπειρογνωμόνων στην περίκλειστη πόλης της Αμμοχώστου, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με το καθήκον να… καταγράψει την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα κτίρια της ακατοίκητης εδώ και σχεδόν 45χρονια πόλης, έχει ανακοινώσει,όπως όλοι γνωρίζετε, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.
Η απόφαση έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα διαδικτυακά ελληνοκυπριακά ΜΜΕ.
Αυτό γιατί σε αυτήν περιλαμβάνεται αναφορά στους ελληνοκύπριους κατοίκους των Βαρωσίων που εγκατέλειψαν την πόλη κατά την τουρκικό αιματοκύλισμα το 1974.
Ειδικότερα, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε ότι η «κυβέρνηση» των κατεχομένων θα ενεργήσει με τρόπο που να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των «παλιών κατοίκων».
Η αναφορά αυτή ερμηνεύεται ως μια πρόθεση των κατοχικών δυνάμεων να καλέσουν τους Έλληνες της Αμμοχώστου να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους και να εγκατασταθούν στα Βαρώσια υπό τουρκική διοίκηση.
«Η κλειστή πόλη των Βαρωσίων η οποία είναι πόλη φάντασμα θα γίνει και πάλι Λας Βέγκας», δηλώνει ο… «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα κατεχόμενα θα αποκτήσουν εμπορική αξία και θα ενωθούν με την Τουρκία.
Όλα για να πιέσουν τους Έλληνες να αποδεχθούν ένα νέο σχέδιο Ανάν. Για να ανοίξουν μόνοι τους την κερκόπορτα και για την υπόλοιπη Κύπρο, όπως έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Μακεδονία.
Τι είχε συμβεί στην Αμμόχωστο των Ελλήνων;
Μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 1974, η  Αμμόχωστος έσφυζε από ζωή και ήταν ένα από τα πιο διάσημα κέντρα παραθερισμού στην περιοχή.
Το ελληνικό εμπορικό δαιμόνιο και το Φως του Ελληνισμού σήκωνε ψηλά μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κύπρου.
Από την σκοτεινή εισβολή των Τούρκων, όμως παραμένει «κλειστή» μια πόλη στοιχειωμένη από τον πόλεμο και το χρόνο περικυκλωμένη από συρματοπλέγματα και  πινακίδες με την επιγραφή: «απαγορευμένη ζώνη».
Ο χρόνος έχει σταματήσει στις 16 Αυγούστου 1974. Την ημέρα που η πόλη καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό.
Την ημέρα που Έλληνες εκτελέστηκαν από τους ανενόχλητους Τούρκους. Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτονται ομαδικοί τάφοι στην Αμμόχωστο και σε όλα τα Κατεχόμενα!
Ο Ελληνισμός σηκώνει τον Σταυρό και προχωρά. Η ώρα της απελευθέρωσης θα ρθει ακόμα κι αν αργήσει και δεν θα είναι ένα νέο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο που θα εκμεταλλευτεί, ενδεχόμενα, την λαχτάρα των Ελλήνων να επιστρέψουν στις εστίες τους, αλλά με άλλους, όμως, αφεντικά των ζωών τους.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
Όσο για τους… «συμμάχους», τα σχόλια περισσεύουν…
.

πηγη  el.gr
 22 Ιουν 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου