5


Translate

22 Ιουν 2019

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την πιθανότητα ακύρωσης του ντιμπέιτ

Ο Τσίπρας κατηγορεί τα υπόλοιπα κόμματα ότι δεν θέλουν την αντιπαράθεση ενώ είναι αυτός που έχει το πρόβλημα με την ημερομηνία - ΝΔ: Δείγμα της αδιόρθωτης αλαζονείας του οι δηλώσεις Τσίπρα - Δεν συμφωνούν σε εναλλακτική ημερομηνία τα υπόλοιπα κόμματα
Νέο γύρο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκαλεί η πιθανη ακυρωση της τηλεμαχιας των πολιτικων αρχηγων κογω της εκτακτης Συνοδου Κορυφης  που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 30 Ιουνίου για την ανάδειξη των νέων προσώπων που θα προΐστανται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ο
Τσίπρας αν και παραδέχθηκε πως οι έκτακτες υποχρεώσεις θα τον κρατήσουν στις Βρυξέλλες την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το debate έσπευσε να  επιρρίψει ευθύνες στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον τρόπο διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης την οποία μάλιστα υποβάθμισε μιλώντας για «παράλληλους μονόλογους». Δήλωση που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που υποστηρίζουν ότι η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.


«Έχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης του debate για να επιβεβαιώσει στην συνέχεια «Υπάρχει ωστόσο ένα υπαρκτό θέμα εφόσον δεν θα μπορώ να είμαι στην Αθήνα την ημέρα της αντιπαράθεσης. Καθότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τελειώσει και τι ώρα θα τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες».
Απαντώντας η ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν».



Να σημειωθεί ότι πληροφορίες από το παρασκήνιο των συνομιλιών των εκπροσώπων της διακομματικής επιτροπής δείχνουν πως μόνο η Νέα Δημοκρατία επέδειξε ουσιαστική ευελιξία προκειμένου να βρεθεί άλλη ημερομηνία διεξαγωγής του debate. Συγκεκριμένα πρότεινε 3 εναλλακτικές (27, 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου) οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από τα άλλα κόμματα.
Αλ. Τσίπρας: μπορώ να βγω με skype από τις Βρυξέλλες

Πιο αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας  ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, άσκησε κριτική για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης: «Ετσι όπως την ετοιμάζουν αυτή την αναμέτρηση, παράλληλοι μονόλογοι αναμένεται να είναι, οπότε μπορώ να βγω με skype από τις Βρυξέλλες. Εχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους», είπε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ωστόσο ένα υπαρκτό θέμα εφόσον δεν θα μπορώ να ειμαι στην Αθήνα την ημέρα της αντιπαράθεσης. Καθότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τελειώσει και τι ώρα θα τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες».



Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής οι συνομιλίες για εναλλακτική ημερομηνία είναι άκαρπες, καθώς αν και στην αρχή, η Πειραιώς συναίνεσε στην αλλαγή της ημέρας για τις 27 Ιουνίου, τα άλλα κόμματα δεν συμφώνησαν. «Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ», σημειώνει η ΝΔ.
Η Πειραιώς άσκησε κριτική στα όσα καταλόγισε ο κ. Τσίπρας στους πολιτικούς του αντιπάλους σχετικά με το ντιμπέιτ. «Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει για το ντιμπέιτ:

Το πρωί επικοινώνησε με τη ΝΔ ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του κ. Αλ. Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου. Ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ.



Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ  της 30ης Ιουνίουστις Βρυξέλλες, από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ενημέρωσαν  όλα τα  κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγες, η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο.

«Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί  το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου», αναφέρουν από την Κουμουνδουρου». 

πηγη protothema.gr
μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου