5


Translate

27 Ιουν 2020

Αυτό είναι το μπαχαρικό που εξαφανίζει το λίπος!

Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά ή και τροφές γενικότερα που βιηθούν τον οργανισμό μας να κάψει γρηγορότερα λίπος. Ένα από αυτά, είναι το κύμινο, που αν και δεν το έχουμε πολύ στην διατροφική μας  «υπόληψη» είναι δραστικότατο στην απώλεια λίπους! 
Μερικές φορές οι πιο απλές τροφές,
εκείνες που μέχρι και η γιαγιά μας έχει στην κουζίνα της, είναι οι πιο θαυματουργές. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το κύμινο μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα μας και να μάς βοηθήσει να χάσουμε πόντους και λίπος.
Πιο συγκεκριμένα, έρευνα του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν έδειξε ότι το κύμινο μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος και να μειώσει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στο αίμα. Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που προσπαθούσαν να χάσουν βάρους. Αφού τις χώρισαν σε δύο ομάδες, έδωσαν οδηγία στην πρώτη να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή και να αφαιρέσει 500 θερμίδες από τη διατροφή της. Στη δεύτερη ομάδα είπαν, εκτός από αυτό, να καταναλώνουν και 3γρ. κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι καθημερινά.
Διαπίστωσαν λοιπόν ότι μετά από 3 μήνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο έχασαν 3 φορές περισσότερο λίπος. Επίσης, τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες της 1ης ομάδας κατά μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδες στα μέλη της 1ης ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου