5


Translate

6 Ιουλ 2019

Τέσσερις Τούρκοι αποβιβάστηκαν στη Ρόδο – Δηλώνουν «Γκιουλενιστές» και ζητούν άσυλο – Περίεργο περιστατικό

Ένα ύποπτο περιστατικό λαμβάνει χώρα στη Ρόδο μετά από αποβίβαση τεσσάρων Τούρκων που δηλώνουν Γκιουλενιστές και ζητούν άσυλο στη χώρα μας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι νομικές διαδικασίες, ωστόσο το εν λόγω περιστατικό βάζει θεμέλια για περαιτέρω διπλωματικές επιθέσεις κατά της Αθήνας
από την Άγκυρα.

Το καθεστώς Ερντογάν εδώ και καιρό κατηγορεί την Ελλάδα ως «καταφύγιο τρομοκρατών» και το ζήτημα των «Γκιουλενιστών» αποτελεί ένα από τα πολλά προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εκτός του ότι οι Τούρκοι ως «δάσκαλοι» στην προβοκάτσια μπορεί να έχουν «στήσει» το σκηνικό, το ζήτημα των αιτημάτων για άσυλο από Τούρκους πολίτες πρέπει να εξετάζεται πολύ προσεκτικά από τις ελληνικές αρχές.
Ποινική δίωξη για διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 53χρονου Τούρκου αστυνομικού που συνελήφθη την 14.00 ώρα της 4ης Ιουλίου 2019 στον λιμένα του Μανδρακίου με 3 ομοεθνείς του και συγκεκριμένα με έναν 58χρονο δάσκαλο και δύο ακόμη Τούρκους αστυνομικούς ηλικίας 47 και 46 ετών.
Συγκεκριμένα -όπως αναφέρει η «Δημοκρατική»– σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με την επωνυμία «ΑΒ», σημαίας Τουρκίας, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον ανωτέρω λιμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις επιβαίνοντες είχαν εισέλθει στην χώρα παράνομα. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν και οι 4 είναι οπαδοί του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν και διέφυγαν ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν μέσω του Bodrum στην Ελλάδα με σκοπό ακολούθως να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.
Οι 4 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας και το αίτημά τους θα κριθεί αρμοδίως με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο πρώτος, κυβερνήτης του σκάφους, ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την Ανακρίτρια Υπηρεσίας για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι στη Ρόδο και στην Κω, έχουν εισέλθει δεκάδες διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν Τούρκοι πολίτες, προκειμένου να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη, διότι πίσω στη χώρα τους, όπως υποστηρίζουν, η ζωή τους κινδυνεύει.
Οι ίδιες πληροφορίες της «δ» αναφέρουν πως στην πλειονότητά τους, πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους, ακαδημαϊκούς, υψηλόβαθμους ένστολους αλλά και επιχειρηματίες, που πέρασαν στη Ρόδο και στην Κω παρανόμως, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν διώξεις στη χώρα τους.
Οι περισσότεροι είτε είναι υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, είτε ή διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν ως «Γκιουλενιστές». Στη Ρόδο και στην Κω, φτάνουν από την Τουρκία είτε μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες είτε ακολουθούν την διαδικασία μόνοι τους, με σκοπό στη συνέχεια ή να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Γερμανία, Βέλγιο ή τις σκανδιναβικές χώρες.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου