5


Translate

6 Ιουλ 2019

Έφτιαξαν άγαλμα που θυμίζει... σκιάχτρο για τη Μελάνια Τραμπ

Το άγαλμα ανεγέρθηκε στη γενέτειρα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, προκαλώντας τον ενθουσιασμό αλλά και το γέλιο των κατοίκων. 
Με ανάμεικτες αντιδράσεις, το κοινό υποδέχθηκε ένα νέο άγαλμα προς τιμήν της Μελάνια Τραμπ, το οποίο ανεγέρθηκε στην γενέτειρά της Σέβνιτσα της Σλοβενίας.

Η ιδέα για την δημιουργία του ξύλινου αγάλματος ανήκει στον Μπραντ Ντάουνι, έναν καλλιτέχνη από το Κεντάκι με έδρα το Βερολίνο, ο οποίος μάλιστα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο μνημείο παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντάουνι ανέθεσε στον ντόπιο γλύπτη Άλες Ζούπεβκ τη φιλοτέχνηση του αγάλματος, η οποία έγινε με αλυσοπρίονο.
Το άγαλμα απεικονίζει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, από την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της το 2017, που φορούσε ένα θαλασσί ταγέρ Ralph Lauren – πολλοί τότε την παρομοίωσαν με σύγχρονη Τζάκι Κένεντι – χαιρετώντας τα πλήθη.
Κι ενώ για πολλούς το νέο άγαλμα θυμίζει σκιάχτρο, η 66χρονη Καταρίνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως το θεωρεί «εξαιρετική ιδέα», προσθέτοντας: «Η Μελάνια Τραμπ είναι ηρωίδα της Σλοβενίας, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των ΗΠΑ».
Πάντως, το άγαλμα βρίσκεται τοποθετημένο σε μία όμορφη τοποθεσία, πλησίον του ποταμιού που διαπερνά τη γενέτειρα της Μελάνια.
Η Σέβνιτσα έχει γίνει μαγνήτης για τους τουρίστες από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ. Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μέρος για να πάρουν μια γεύση από τα πρώτα χρόνια της Μελάνια Τραμπ, με τους κατοίκους να εκμεταλλεύονται το γεγονός δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων με το όνομά της, όπως παντόφλες, τούρτες - ακόμη και burgers!
 πηγη tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου