5


Translate

4 Ιουλ 2019

H δικτατορία του Ερντογάν οδηγεί τους Τούρκους στον χριστιανισμό!

Όσο πιο μουσουλμανική θέλει να κάνει την Τουρκία ο “σουλτάνος”, τόσο περισσότερο αυτή οδηγείται στον χριστιανισμό; 
Ο μέχρι πρότινος φυλακισμένος από τις τουρκικές αρχές Ευαγγελιστής πάστορας Άντριου Μπράνσον δήλωσε ότι η αυταρχική καταστολή και η καταρρέουσα οικονομία στην Τουρκία προκαλούν περισσότερους
μουσουλμάνους Τούρκους να δείχνουν ενδιαφέρον για τη Βίβλο σε μια εποχή που φαίνεται ότι σχηματίζονται τα «σύννεφα καταιγίδων» των χριστιανικών διώξεων.
Ο Brunson, ο οποίος πέρασε δύο δεκαετίες να φτιάχνει εκκλησίες στην Τουρκία προτού περάσει δύο χρόνια φυλάκισης με κατηγορίες τρομοκρατίας, εξέφρασε βαθιά ανησυχία για το μέλλον του μικρού Προτεσταντικού πληθυσμού της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ακρόασης που διοργάνωσε η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία στο Καπιτώλιο.

«Εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός βαθμός ελευθερίας για τους χριστιανούς σε σχέση με άλλες μουσουλμανικές χώρες στην περιοχή, αλλά με ανησυχεί το γεγονός ότι όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα», δήλωσε ο Brunson, ο οποίος απελευθερώθηκε από τη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο μετά από μήνες πίεσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Μέσα από μια μαζική κυβερνητική καταστολή μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, ο Μπράνσον εξήγησε ότι το καθεστώς επιτάχυνε την απέλαση και την απέλαση ξένων χριστιανών.


Σύμφωνα με τον Μπράνσον, 50 ξένες χριστιανικές οικογένειες έχουν πρόσφατα απελαθεί από την Τουρκία.

Ο 51χρονος παρουσίασε έναν κατάλογο των Προτεσταντών χριστιανών στην Τουρκία, οι οποίοι έχουν απελαθεί αφού κατηγορήθηκαν ότι αποτελούν «απειλή για την εθνική ασφάλεια». Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν επικεφαλής στις αντίστοιχες εκκλησίες τους, είπε.

Πρόσθεσε ότι η τουρκική εκκλησία στηρίζεται σε ξένη ηγεσία, επειδή η τουρκική κυβέρνηση δεν επιτρέπει στους χριστιανούς να δημιουργήσουν σχετικά προγράμματα κατάρτισης.

Στην πόλη στην οποία υπηρετούσε για πολλά χρόνια, η Σμύρνη, ο Brunson είπε ότι σχεδόν οι μισές εκκλησίες εκεί έχουν χάσει τους επικεφαλής τους.

Αναφερόμενος σε μια αναφορά του 2018 από την Τουρκική Ένωση Προτεσταντικών Εκκλησιών, ο Brunson δήλωσε ότι υπήρξε επίσης «μια σημαντική αύξηση της ομιλίας του μίσους».

Τόνισε ακόμη τη «σύνδεση εκκλησιών και τρομοκρατικών οργανώσεων σε τουρκικά ειδησεογραφικά δελτία χωρίς καμία απόδειξη τεκμηρίωσης».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν για το ότι χαράσσει βαθύ μίσος κατά των Χριστιανών στις καρδιές των Μουσουλμάνων Τούρκων διαδίδοντας ψέματα και τόνισε ότι η προπαγάνδα που τρέφεται από την κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα για τους χριστιανούς στην Τουρκία.

Ακόμη και μετά την απελευθέρωσή του, ο Brunson είπε ότι εξακολουθούν να εξαπλώνονται ψέματα γι ‘αυτόν στην Τουρκία. Κατηγορήθηκε ότι ήταν κατάσκοπος και μάλιστα ότι εργάστηκε εξ ονόματος της CIA σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την τουρκική κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι υπήρξαν κατηγορίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν αυτός που έδωσε εντολές για πυροβολισμούς τζαμιών στη Νέα Ζηλανδία το Μάρτιο που κόστισαν τη ζωή 50 ατόμων. Ο Μπράνσον είπε ότι ήταν αηδιασμένος με αυτήν την κατηγορία.

«Το έγκλημά μου ήταν ο «Χριστιανισμός»”, τόνισε. «Ενεργούσα, όπως παραθέτουν, ως παράγοντας αντισυμβατικού και ψυχολογικού πολέμου με το πρόσχημα ενός ευαγγελιστή εκκλησιαστή. Το κατηγορητήριο συνέδεσε τον χριστιανισμό με την τρομοκρατία και παρουσίασε τον Χριστιανισμό ως κίνδυνο για την Τουρκία», συνέχισε. «Ο ανώτερος δικαστής είπε ότι δεν ήμουν σε δίκη για ιεραποστολική δραστηριότητα. Αλλά πολλά από τα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον μου ως απόδειξη της υποστήριξης της τρομοκρατίας ήταν οι δραστηριότητες μας »”.

Ο Brunson πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν είπε κάποτε, ότι «Για να είσαι Τούρκος πρόκειται να είσαι Μουσουλμάνος».

«Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα συχνά», είπε. «Προφανώς, οι Χριστιανοί δεν αποτελούν απειλή για την τουρκική κυβέρνηση με κανέναν τρόπο. Περιμένουν από τους Χριστιανούς να είναι καλοί πολίτες, να πληρώνουν τους φόρους τους, να υπακούουν στον νόμο. Τείνουν να είναι πολύ γενναιόδωροι και αγαπητοί άνθρωποι. Αλλά αν κάποιος έχει αυτή τη νοοτροπία ότι για να είσαι Τούρκος πρέπει να είσαι μουσουλμάνος, τότε αν φύγεις από το Ισλάμ και γίνεις Χριστιανός, αυτό θα ήταν ένα από τα προβλήματα. »

Παρά τις αυξανόμενες κοινωνικές εντάσεις και την απέλαση αλλοδαπών παστόρων, ο Brunson δήλωσε ότι έχει ακούσει από πηγές στην Τουρκία ότι περίεργοι μουσουλμάνοι στην Τουρκία έρχονται σε χριστιανικές εκκλησίες αναζητώντας πνευματικές απαντήσεις με μεγαλύτερο ρυθμό από πριν.

Ο Μπράνσον είπε ότι υπάρχουν περίπου 6.000 προτεσταντες που μετεστράφησαν από το Ισλάμ στο έθνος των 83 εκατομμυρίων ανθρώπων.

«Αλλά βλέπουμε πολλούς περισσότερους ανθρώπους», είπε. «Αυτό είναι ενδιαφέρον για μένα ως κάποιος που ιδρύει εκκλησίες στην Τουρκία. Λόγω της καταστολής και των δύσκολων συνθηκών στην Τουρκία αυτή τη στιγμή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν ενδιαφέρον για την Αγία Γραφή και για να επισκεφθούν μια εκκλησία και να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με τον Χριστιανισμό”.

Ο Brunson είπε στην Christian Post ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια «μεγάλη πνευματική συγκομιδή» που έρχεται στην Τουρκία κατά την οποία πολλοί άνθρωποι θα στραφούν στον Ιησού.

«Νομίζω ότι οι συνθήκες για τους πολίτες θα είναι δύσκολες», δήλωσε.

Αυτές οι «δύσκολες συνθήκες» έρχονται υπό τη μορφή της προβληματικής τουρκικής οικονομίας και της μείωσης της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας.

«Πολλοί νέοι, ιδίως, αρχίζουν να αμφισβητούν. Ένα από τα πράγματα που διδάσκω στην Τουρκία και τα χρησιμοποιούσαν εναντίον μου στη δίκη είπα ότι «η Τουρκία θα κλονιστεί», εξήγησε ο Μπράνσον .

Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει τώρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πριν δεν θα είχαν πνευματικές ερωτήσεις «, συνέχισε. «Αλλά λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και με αφορμή τα πράγματα που έχουν θεωρήσει δεδομένα τώρα αρχίζουν να σκέφτονται πράγματα που δεν θα είχαν πριν».

Πολλοί από εκείνους που έρχονται σε εκκλησίες να «αναζητήσουν», είπε, θέλουν είτε ένα αντίγραφο της Καινής Διαθήκης είτε απλά θέλουν να συναντήσουν έναν χριστιανό και να μάθουν για τον Ιησού.

«Βλέπουμε τους ανθρώπους να καταφθάνουν σε εκκλησίες», είπε. «Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται και ζητούν πληροφορίες από ό, τι στο παρελθόν.»

πηγη ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου