5


Translate

16 Αυγ 2019

Άνετη νίκη για την Εθνική ανδρών στην πρεμιέρα του «Ακρόπολις, 83-63 την Ιταλία

Με ηγέτη τον μεγάλο αστέρα της, Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έκανε ιδανική εκκίνηση στο 29ο τουρνουά «Ακρόπολις», επικρατώντας άνετα της Ιταλίας με 83-63 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Η «επίσημη αγαπημένη», η οποία προετοιμάζεται εν όψει της έναρξης των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας
(31/8-15/9) έπαιξε κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ, πρόσφερε θέαμα στο κοινό και έφτασε με χαρακτηριστικά άνεση στην επικράτηση.

Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ήταν τραυματισμος του Κωστα Σλουκα, ο οποίος αποχώρησε από το παρκέ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με κάκωση κάτω από το γόνατο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Εθνική μας ομάδα με... μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ, με τον Έλληνα NBAer να μετρά 10 πόντους και 5 ριμπάουντ σε οκτώ λεπτά συμμετοχής.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, την ώρα που έμοιαζε απροσπέλαστο στην άμυνα, έβγαλε μερικές εκπληκτικές φάσεις με τους παίκτες μας να βρίσκονται με κλειστά μάτια, προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους, που βρίσκονται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Πάντως λίγο πριν την εκπνοή της πρώτης περιόδου ο Σλούκας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι και αντικαταστάθηκε από τον Σκουρτόπουλο.

Η «επίσημη αγαπημένη» συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και στο β' δεκάλεπτο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (14π. στο πρώτο ημίχρονο) να δίνει την... μπαγκέτα στον αδερφό του, Θανάση, ο οποίος με τρία σερί καρφώματα ξεσήκωσε τις εξέδρες, οδηγώντας την ομάδα μας στο 49-28, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Από τους Ιταλούς καλύτερος παίκτης στο πρώτο μισό της αναμέτρησης είναι ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος έχει πετύχει σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του (έχει 12).

Με τον Καλάθη να βρίσκει στόχο στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου σε δύο διαδοχικά τρίποντα, φτάνοντας τα τρία εύστοχα στις τέσσερις πρώτες προσπάθειές του από τα 6.75μ., η «γαλανόλευκη» ξέφυγε ακόμη περισσότερο στο σκορ, ενώ με κάρφωμα του Λαρεντζάκη έφτασε στο +22 (63-41) στο 26'.

Εν συνεχεία ο Σκουρτόπουλος έκανε μαζεμένες αλλαγές με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει την Εθνική μας μπροστά στο σκορ με 65-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Εθνική μας διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας από τους Ιταλούς, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν μεγάλο πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, επικρατώντας εν τέλει με 83-63.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63


















πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου