5


Translate

19 Αυγ 2019

Eντολή στα ρωσικά μαχητικά να στοχοποιήσουν τουρκικά F-16 στη Συρία – Ρωσοτουρκική κρίση σε εξέλιξη

Στα ύψη η ένταση στη Συρία. Τουρκία και Ρωσία κοντράρονται άτυπα τις τελευταίες ώρες μέσω ενός proxy war, που κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Οπως αναφεραμε πρωτοι δριμύτατη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας για τον βομβαρδισμό της τουρκικής φάλαγγας σε αυτοκινητόδρομο
στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στο Ιντλίμπ, από συριακές και ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, με στόχο να εμποδίσουν την πορεία των δυνάμεων της Τουρκίας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η τουρκική αυτοκινητοπομπή δέχθηκε αεροπορική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 12.
«Καταδικάζουμε έντονα αυτή την επίθεση που αντίκειται στις υπάρχουσες συμφωνίες, την συνεργασία και τον διάλογο με τη Ρωσία. Με κάθε επιφύλαξη στο δικαίωμά μας για αυτοάμυνα, αναμένουμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να αποτραπεί η επανάληψη ανάλογων περιστατικών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Άμυνας.

ΣΗΚΩΣΑΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ
Είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση, όπου Ρωσικά μαχητικά Su-35S περιπολούν στην περιοχή της Ιντλίμπ, καθώς υπάρχει διάχυτη ανησυχία στη Μόσχα πως η Άγκυρα με τα F-16, θα μπορούσε να βομβαρδίσει τον Συριακό στρατό στη περιοχή Χαν Σεϊχούν.
Tην ίδια στιγμή συνεχίζεται η προέλαση του Συριακού Στρατού, καθώς έχει καταλάβει τις πόλεις Talat Al-Nimr, Talat SyriaTel, Harsh Al-Khan και Wadi Al-Fatah, οι οποίες βρίσκονται βόρεια και βορειοδυτικά της πόλης Χαν Σεϊχούν.
 πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου