5


Translate

1 Σεπ 2019

Στο πρώτο παιχνίδι μακριά από το Καραϊσκάκη πάντα φτύνει αίμα ο Ολυμπιακός 19:15 Novasports 2HD ΑΕΛ – Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την μεγάλη ιδιαιτερότητα του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού στη Λάρισα. 
Καλές οι μεταγραφές, καλύτερο ακόμη το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά σήμερα ο Ολυμπιακός πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Πάει λοιπόν να παίξει σε μία παραδοσιακά  αφιλόξενη γι΄ αυτόν έδρα, της Λάρισας, απέναντι σε μία καλή και δυσκολοκατάβλητη ΑΕΛ, όπως την είδαμε και στην ισοπαλία της στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα της σεζόν. Σε έναν αγωνιστικό χώρο, που θεωρείται ο χειρότερος της ελληνικής Λίγκας και σε μία ώρα, 7.15 το απόγευμα, εντελώς ξένη για την ομάδα του που όλο το καλοκαίρι είχε μάθει να παίζει στις 10 το βράδυ κι όχι με ήλιο, όπως θα συμβεί σήμερα και να ξέρετε ότι κάτι τέτοιες λεπτομέρειες παίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο απ΄ ότι πιστεύει ο καθένας.
Για τον Ολυμπιακό χρόνια τώρα, τουλάχιστον επί μία δωδεκαετία (!), το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του σε κάθε πρωτάθλημα εξελίσσεται σε πάρα πολύ δύσκολη δοκιμασία, είτε αυτό γίνεται πρώτη αγωνιστική, είτε δεύτερη, είτε…όποτε τέλος πάντων γίνεται! Συνήθως το κερδίζει, αλλά και απώλειες έχει (ήττα-ισοπαλίες) και πραγματικά δεινοπαθεί όπου κι αν παίζει! Ακόμη κι αν αντί για την έδρα του αντιπάλου του παίζει σε ουδέτερο γήπεδο!!!
Αυτά είναι αναλυτικά τα αποτελέσματα του, στο πρώτο παιχνίδι του μακριά από το Καραϊσκάκη αυτά τα 12 τελευταία χρόνια:
Πέρσι Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 93’
Πρόπερσι Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 στο Περιστέρι, με αποβολή του Μίλιτς
2017 Ηρακλής-Ολυμπιακός 1-2 με το νικητήριο γκολ στο 75’
2016 Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2 με γκολ στο 90’ και στο 92’ στο ΟΑΚΑ
2015 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-1
2014 Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1 στο ΟΑΚΑ
2013 Βέροια-Ολυμπιακός 1-2
2012 Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3 με το νικητήριο γκολ στο 76’
2011 Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1
2010 Λαρισα-Ολυμπιακός 0-2
2009 Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1 με το γκολ στο 72’
2008 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0
Είναι προφανές από την παράθεση των αποτελεσμάτων ότι ο Ολυμπιακός για κάποιο λόγο δυσκολεύεται αφάνταστα να διαχειριστεί το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του σε κάθε πρωτάθλημα! Με συνέπεια τη μία ήττα, τις δύο ισοπαλίες και τις οκτώ νίκες στο ένα γκολ διαφορά και δη σχεδόν πάντα με γκολ στα τελευταία λεπτά!
Ίσως η πιο ευχάριστη διαπίστωση από αυτή την «καταμέτρηση» έχει να κάνει με το ότι η μοναδική του νίκη με δύο γκολ διαφορά ήταν επί της σημερινής αντιπάλου  του, Λάρισας, έστω το μακρινό 2010 και δη λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη ρεβάνς με τη Σέριφ (1-0) στο Καραϊσκάκη, όπως ακριβώς τώρα ο Ολυμπιακός πάει πάλι στη Λάρισα λίγο μετά την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ (2-1) στη Ρωσία. Κι άλλη μία φορά, πρόπερσι, ο Ολυμπιακός πάλι έδωσε τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα του για το πρωτάθλημα, με τη Λαμία, ακριβώς μετά την πρόκριση του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και το 1-0 με τη Ριέκα στην Κροατία.
Μόνο που για να…τριτώσει το καλό για τον Ολυμπιακό, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για να δώσει μία μεγάλη μάχη σήμερα στη Λάρισα απέναντι σε μία πραγματικά δυνατή ομάδα, που παρεμπιπτόντως παραμονές του αγώνα της με τον Ολυμπιακό ενισχύθηκε με δύο εξαιρετικούς παίκτες, δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, τον Γουάρντα και τον Κάτσε, που σίγουρα θα την βοηθήσουν στην πορεία της σεζόν.
πηγη gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου