5


Translate

19 Σεπ 2019

Η στάση της ΝΔ απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών είναι μνημείο δεξιάς πατριδοκαπηλίας

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία όταν λέμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφέρουν ελάχιστα και φυσικά είναι κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά και σε όλα τα ζητήματα και η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί εξαίρεση. 
Αμφότεροι βέβαια σε επίπεδο διακηρύξεων και θεατρικών παραστάσεων στο κατοχικό κοινοβούλιο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες
 να μας πείσουν για το αντίθετο. Η μόνη διαφορά και όχι ουσιαστική είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγεί στα κοινωνικά ζητήματα ενώ η ΝΔ στα εθνικά. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης όλα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.
Ως αντιπολίτευση και δια στόματος Μητσοτάκη μας έλεγε η ΝΔ για τις Πρέσπες: ''Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί και, βέβαια, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση. Γιατί αποτελεί εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση του λαού. Και εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την ιστορία της χώρας''.
Ως κυβέρνηση τώρα μας είπε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης "Πιστεύουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές'', ''Η συμφωνία έλυσε τα πολιτικά ζητήματα και αφήνει χώρο για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και της οικονομίας''.

Επίσης ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που μάλιστα είχε πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία μας είπε: ''Για να σταθεί η συμφωνία θα πρέπει και τα δύο μέρη να παραμείνουν προσηλωμένα στους ουσιώδεις όρους αυτής. Εαν εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες.''

Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο ''ουσιαστικά αρμόδιος'' για την εξωτερική πολιτική της χώρας πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ μας είχε ενημερώσει για την πραγματική στάση της ΝΔ από τότε που ήταν αντιπολίτευση και ''διαφωνούσε'' συμμετέχοντας και στα συλλαλητήρια. ''Η ΝΔ διαφωνεί αλλά θα προxωρήσει μπροστά'', μας έλεγε με νόημα ο πρέσβης. Δηλαδή φωνάζουν λίγο τώρα για εκλογοκαπηλία, πατριδοκαπηλία κτλ. αλλά όταν γίνουν κυβέρνηση θα το κάνουν γαργάρα και θα το εφαρμόσουν.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε ότι ο πρέσβης ''δικαιώθηκε'' στις προβλέψεις του και η ΝΔ έκανε την κίνηση Καρατζαφέρη(κωλοτούμπα). Η ΝΔ όχι απλά κάνει γαργάρα την συμφωνία αλλά αποκαλεί τα Σκόπια Β.Μακεδονία όπως επιβάλλει η συμφωνία. Άλλωστε ο Μητσοτάκης από την ΔΕΘ μας είπε ''Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κυρωμένη και δεν αλλάζει κατά το δοκούν. Είχα θέσει όλους τους βουλευτές προ των ευθυνών τους. Είχα πει ότι εαν η συμφωνία ψηφιστεί και κυρωθεί δύσκολα αλλάζει. Την βρήκαμε και την κληρονομήσαμε.''

Στο ίδιο μήκος κύματος η Ντόρα Μπακογιάννη ''Την συμφωνία θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε''.

Είναι ξεκάθαρο ότι η νομιμότητα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών είναι πάνω από τα εθνικά δίκαια και σύμβολα για την ΝΔ. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε τα μνημόνια και τα εφάρμοσε έτσι και η ΝΔ τις Πρέσπες.

Όσο επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ επαναδιαπραγματεύτηκε τα μνημόνια άλλο τόσο η ΝΔ επαναδιαπραγματεύεται τις Πρέσπες.

Η ΝΔ εφαρμόζοντας την συμφωνία έχει ακριβώς τις ίδιες ευθύνες με τον ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουμε με το ακροδεξιό παραμύθι ότι οι Πρέσπες είναι προδοσία μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Πρέσπες είναι στρατηγική επιλογή του συστήματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο πατριωτισμός της ΝΔ αποδεικνύεται το ίδιο κίβδηλος όσο η φιλεργατική και αντιμνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, Υπάρχουν μόνο στο επίπεδο διακηρύξεων και εκλογικής καπηλείας. Αποδεικνύεται επίσης ότι τα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα συνδέονται διαλεκτικά, σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί και στην δεξιά και στην αριστερά δυστυχώς ότι δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Η αντίσταση στην συμφωνία των Πρεσπών περνά μέσα από την αντίσταση στους δανειστές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δηλαδή με την μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ και ευρώ.

πηγη grexitblog.
  μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου