5


Translate

17 Οκτ 2019

Ποιο Κομπάνι; Σαν να παίζει η Ολλανδία του Κρόιφ: 42 τρίπλες χωρίς οι αντίπαλοι ν' ακουμπούν τη μπάλα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Δεν νομιμοποιώ την αντίσταση στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ
από τους λαούς που έχουν δεχθεί εισβολή: την εκθειάζω.
Ο Θεός ευλογεί τους λαούς που, όπως και η Συρία του Άσαντ,
αντιτίθενται στον ιμπεριαλισμό χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο»
Diego Fusaro, Ιταλός Μαρξιστής φιλόσοφος
4ο Επεισόδιο: Σχετικά με την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας
Το "ηρωικό" Κομπάνι...
η οικοδόμηση του μύθου για να κατασκευαστεί ένα σιωνιστικό προτεκτοράτο,
στην Πατρίδα άλλων... με Εθνοκάθαρση 
«Το Κομπάνι καλεί... ο Μπασάρ απαντάει...
Οι δυνάμεις του Αραβικού Στρατού της Συρίας μπαίνουν στην Αΐν Αλ Αράμπ.*
Επόμενη στάση οι πετρελαιοπηγές ανατολικά του Ευφράτη.
Είναι σαν να βλέπεις να παίζει ποδόσφαιρο η Ολλανδία του Γιόχαν Κρόιφ: 42 τρίπλες χωρίς οι αντίπαλοι ν' ακουμπούν τη μπάλα.» 
Giorgio Bianchi, δημοσιογράφος-φωτορεπόρτερ στη Συρία (απ' όπου κι η αφίσα της ανάρτησης)

Για ακόμη μια φορά η αποικία μας κρατάει τα "πρωτεία" κι επιμένει "κουρδικά-σιωνιστικά". Είναι πολύ δύσκολο στην ιμπεριαλιστική "αριστερά" να πετάξει από πάνω της εκείνη τη φανατική υποστήριξη που πρόσφερε με καθημερινούς αγώνες για τις ΜΚΟ του Σόρος, τους "μετανάστες-πρόσφυγες" δολοφόνους του "ελεύθερου συριακού στρατού" και τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών. Θα πρέπει να εξηγηθεί σ' όλους όσους ακολουθούν αυτές τις μικρ΄λες "επαναστατημένες" ομάδες, πως συντάχθηκαν με τη δεξιά, τους ευρωκράτες, για τη "φιλανθρωπία" και πως ηγετίσκοι τους λάθεψαν, ή ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Θα πρέπει ν' απαντηθεί πως ΜΟΝΟΝ στην Ελλάδα η σιωνιστική προπαγάνδα για το κουρδικό YPG -εξαγόρασε ή παγίδευσε- ολόκληρο το πολιτικό φάσμα: από τους ναζί της χρυσής αυγής, ως και... ολόκληρη την εξωκοινοβουλευτική "αριστερά".
Η κατασκευή μύθων είναι δοκιμασμένη συνταγή. Αρκεί να σκεφθούμε τα Σκόπια που τώρα έγιναν Μακεδονία.
Το άκουσμα ακόμη και της λέξης "Κομπάνι" σηματοδοτούσε και χαρακτήριζε την από αιώνες παρουσία των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών στη Συρία και ταυτίστηκε με μεγάλους αγώνες Κούρδων "μαχητών και αμαζόνων", με "σοσιαλιστικούς φενταραλισμούς" και πράσινα σιωνιστικά άλογα.
Εμείς οι "ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι", "ξενόφοβοι και ρατσιστές", ας δούμε πως κατασκευάστηκε το παραμύθι Κομπάνι, δηλαδή η προσπάθεια των σιωνιστών να κατασκευάσουν ένα δικό τους προτεκτοράτο, να τεμαχίσουν τη Συρία που αντιστέκεται, να πέσει ο "χασάπης Άσαντ" [Για τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ", βλέπε σε: "Είναι ο γιος του πατέρα του"!].


* Ο Αλγερινός συγγραφέας και ιστορικός Tahar Lamri, μας περιγράφει με σαφήνεια την κατασκευή του Κουρδικού μύθου:
«Το όνομα Κομπάνι ή Κομπανί -όπως λένε οι Κούρδοι-, δεν είναι κουρδική λέξη, αλλά δύο γερμανικές λέξεις: Kompany Bahn, μια γερμανική εταιρία που κατασκεύασε τη σιδηροδρομική γραμμή Βερολίνο - Βαγδάτη το 1912.
Οι πρώτοι κάτοικοι εκεί ήταν οι Αρμένιοι. Κατόπιν πήγαν και Κούρδοι, αλλά και άλλες εθνότητες που διώκονταν και καλοδέχτηκαν οι Σύροι σαν αδέλφια τους.
Εκείνος ο τόπος ονομαζόταν κι ονομάζεται Αΐν Αλ Αράμπ...
Για να πω πόσο σύνθετο είναι να μιλάς για τη Μέση Ανατολή.»
Το φαινόμενο της σιωνιστικής προπαγάνδας υπέρ των Κούρδων οικοδομήθηκε, ναι στην άγνοια πολλών, ναι στο ότι έπαιρναν βάπτισμα προοδευτικού άλλοι και σίγουρα πίσω απ' όλα αυτών των σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Ας δούμε λίγες χαρακτηριστικές φωτογραφίες οικοδόμησης μύθου, για να νομιμοποιηθεί στην κοινή γνώμη το δικαίωμα κάποιων να αποκτήσουν πατρίδα στην πατρίδα άλλων.
Ας μιλήσουν οι ίδιες οι δράσεις τους κι ας βρεθούν εκείνοι που συμμετείχαν-παρασύρθηκαν-παγιδεύτηκαν, ώστε ν' απαιτήσουν λογοδοσία και γιατί όχι τα χρήματα που δαπανήθηκαν, ή πρόσφεραν Δήμοι:
πηγη press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου