r

Translate

14 Οκτ 2019

Η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να «κάψει» την Άγκυρα – Στο «στόχαστρο» τα περιουσιακά στοιχεία του Ερντογάν – Τα βλέμματα στον Ντ. Τραμπ (Βιντεο)

Στο «στόχαστρο» της Ουάσινγκτον βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία του Τούρκου προέδρουμ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επιβολή κυρώσεων λόγω της παράνομης τουρκικής εισβολής στη Βόρεια Συρία.

Οι επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ δεν μπορούν να προβλεφθούν, καθώς ο τρόπος σκέψης του προέδρου Τραμπ αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Μπορεί να λέει ότι οι κυρώσεις έρχονται, ωστόσο τις κυρώσεις αυτές τις περιμένουμε πλέον του έτους.
Η εθνοκάθαρση των Κούρδων από το καθεστώς Ερντογάν πρέπει να τιμωρηθεί από τη διεθνή κοινότητα και η λεκτική κατακραυγή δεν επαρκεί ούτε στο ελάχιστο. Η προδοσία του Τραμπ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην πολιτική του πτώση καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί από κοινού διαφωνούν με την πολιτική του και πιέζουν για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.
Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών με την συμμετοχή του Μάικ Πομπέο, με θέμα την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη βόρεια Συρία. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων, το οποίο συζητείται στην συνεδρίαση.
Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των κυρώσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV, Μιχάλη Ιγνατίου στην Ουάσιγκτον, είναι ότι στοχεύουν μεταξύ άλλων και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και στελέχη της κυβέρνησής του. Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες να ερευνήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Τούρκου προέδρου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν επανέλαβε ότι οι κυρώσεις είναι έτοιμες και πλέον αναμένεται να δώσει την εντολή για την εφαρμογή τους ο Ντόνταλντ Τραμπ. Όλες οι πληροφορίες, ιδιαίτερα από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Κογκρέσο, συγκλίνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει πει σε όλους του συνομιλητές του, τις τελευταίες 24 ώρες, ότι οι κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν και μάλιστα άμεσα.
.
Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε σήμερα και καταδίκασε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο και για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.
Σε κοινή δήλωσή τους οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν νωρίτερα την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και ανακοίνωσαν πως η Ένωση προετοιμάζει «περιοριστικά μέτρα» έναντι ατόμων και εταιριών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύτηκαν να αναστείλουν τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.
Η Άγκυρα θα εξετάσει σοβαρά τη συνεργασία της με το μπλοκ σε συγκεκριμένους τομείς εξαιτίας της «παράνομης και μεροληπτικής» συμπεριφοράς της ΕΕ, υπογραμμίζει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Παράλληλα επέκρινε έντονα την κριτική της ΕΕ για την επίθεση της Άγκυρας στη Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, κάνοντας λόγο για «μια προσέγγιση που προστατεύει τους τρομοκράτες».
«Το γεγονός ότι η ΕΕ υιοθετεί μια προσέγγιση που προστατεύει τα τρομοκρατικά στοιχεία είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Άγκυρας.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου