5


Translate

30 Οκτ 2019

Χαμός στο μεταναστευτικό: Αντιδράσεις σε νησιά και Eνδοχώρα- Η ομιλία του ΙΕΡΕΑ που ξεχώρισε- «Θα πάρουμε τις καραμπίνες…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και αν όλα μείνουν ως έχουν, σύντομα θα ακολουθήσουν τα χειρότερα.
Μόλις τις τελευταίες 48 ώρες, εισέβαλαν στη χώρα μας περίπου 800 παράτυποι μετανάστες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη Λέσβο πέρασαν χθες 150 άτομα και σήμερα 80. Στη Χίο χθες 155 και σήμερα 205. Ενώ στη Σάμο χθες πέρασαν 100 άτομα και σήμερα 105.
Έτσι, ο αριθμός των «φιλοξενουμένων στη Μόρια, ανέρχεται πλέον στους 14.427, στη Χίο βρίσκονται 4.980, ενώ στη Σάμο 6.202. Οι αυξημένες ροές έχουν κινητοποιήσει δημάρχους και περιφερειάρχη, οι οποίοι ζητούν ΕΚΤΑΚΤΩΣ συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη.
«Η επιδεινούμενη κατάσταση με την διαρκώς αυξανόμενη είσοδο μεταναστών – προσφύγων και την παραμονή τους στην περιφέρεια», ήταν- σύμφωνα με την ανακοίνωση της περιφέρειας β. Αιγαίου – το θέμα της συσκεψης αναμεσα στην διοικηση της περιφέρειας και των δημάρχων της περιοχης (Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Χίου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου και Λήμνου).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περιφερειακή αρχή και οι δήμαρχοι «ομόφωνα ζητούν να γίνουν άμεσα δεκτοί από τον Πρωθυπουργό της χώρας για να θέσουν δια ζώσης τα προβλήματα και να ζητήσουν λύσεις»
Την ώρα που συμβαίνουν αυτά, ένα ακόμη νησί μας, η Λέρος εκπέμπει SOS, για την κατάσταση στο ψυχιατρείο του νησιού! Η διοικήτρια του Θεραπευτηρίου, αναφέρει πως σημειώνονται επιθέσεις σε τροφίμους του ψυχιατρείου, απόπειρες διαρρήξεων, υποκλοπή ρεύματος με επικίνδυνες τεχνικές και άρα περιορισμό της κυκλοφορίας των ασθενών, ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες με επιβαρυντική συνέπεια στην ψυχική και σωματική τους υγεία.
Το ψυχιατρείο, να σημειώσουμε πως είναι φτιαγμένο για 860 άτομα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αυτό 2.500!
Οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι συγγενείς των ασθενών του ψυχιατρείου, εκφράζουν την οργή τους και καλούν για άμεση απομάκρυνση των μεταναστών, πριν γίνει οτιδήποτε χειρότερο.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι σχεδιασμοί για μαζικές μεταφορές μεταναστών στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο οι αντιδράσεις είναι μεγάλες ακόμη και στα μικρά χωριά και τις κωμοπόλεις!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ομιλία ενός ιερέα, ο οποίος σε συζήτηση για το μεταναστευτικό ξεσπάθωσε και μίλησε κατά του Κορανίου αλλά και της νοοτροπίας που αυτό δίνει στους μουσουλμάνους.
Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Μουσουλμάνος δεν μπορεί να βλέπει σαν αδελφό του έναν Χριστιανό. Σκοπός του είναι να τον κάνει μουσουλμάνο».
Ακούστε τον παρακάτω
.
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου