5


Translate

21 Νοε 2019

Μαγικός ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο, 99-80 την Άλμπα

Ο Ολυμπιακός πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση επικράτησε με 99-80 της Άλμπα στο Βερολίνο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 4-6.

Ο Ολυμπιακός μπήκε διαβασμένος στο παρκέ και έκοψε το τρανζίσιον της Άλμπα, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό και το περιφερειακό σουτ, που αποτελεί και το μεγάλο όπλο των Γερμανών. Με φόρα από την άμυνα οι Πειραιώτες χτύπησαν την Άλμπα στην επίθεση και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με συγκομιδή 30 πόντων. Αρχικά ο Ρούμπιτ με τη βοήθεια του Σπανούλη, στη συνέχεια ο Παπανικολάου και ο Πρίντεζης πλήγωσαν την άμυνα των γηπεδούχων. Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να μεταφράσουν σε ουσία το γρήγορο παιχνίδι τους και για επτά λεπτά έμοιαζαν αποσυντονισμένοι. Μετά το 8-20 από τον Πρίντεζη ο Έρισκον και ο Σντάιντερ βρήκαν τρία τρίποντα, όμως ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο με το ευρύ 17-30.

Ο γρήγορος ρυθμός που τελικά επέβαλε ο Ολυμπιακός συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν κατά κράτος την Άλμπα. Στην άμυνα συνεχίστηκε η καλή προσαρμογή πάνω στην περιφέρεια των Γερμανών, ενώ σκορ στην επίθεση προσέφεραν οι Μιλοτίνοφ και Πρίντεζης αρχικά (36-19). Ο Σίκμα μείωσε για την Άλμπα, όμως οι Σπανουλής, Παπανικολάου, Ρούμπιτ και Μιλουτίνοφ διατήρησαν το προβάδισμα πάνω από τους 20 πόντους (27-49). Το μοτίβο δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους όπου ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με +17 (38-55).

Τα δεκάλεπτα: 17-30. 38-55, 57-76, 80-99.

 πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου