5


Translate

14 Νοε 2019

Ξύλο σε Τούρκο δημοσιογράφο – Χαμός έξω από τον Λευκό Οίκο – Πως αντέδρασαν οι Έλληνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτοφανές περιστατικό που δείχνει την οργή κατά της Άγκυρας...
Διαμαρτυρία έξω από το Λευκό Οίκο πραγματοποίησαν την Τετάρτη μέλη της AHEPA και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) λίγο πριν την συνάντηση του Τούρκου προέδρου
Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ Κούρδοι δεν δίστασαν να «ξυλοφορτώσουν» τούρκο δημοσιογράφο.
Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «να φύγει ο Ερντογάν», «ντροπή στην Τουρκία» και «είσαι τρομοκράτης», Έλληνες ομογενείς, μέλη της AHEPA και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), μαζί με Κούρδους και Αρμένιους διαδήλωσαν κατά της Τουρκίας.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην εφημερίδα της Ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας», μέλη της ασφάλειας του Ερντογάν έβρισαν και φωτογράφιζαν τους συγκεντρωμένους.
«Μας τραβούσαν φωτογραφίες, μας έβριζαν και μας έκαναν το σήμα των Γκρίζων Λύκων» είπε στον «Ε.Κ.» ο εκτελεστικός διευθυντής του HALC, Εντι Ζεμενίδης.
.Εκτός των Ελλήνων, εξοργισμένοι με την επίσκεψη Ερντογάν ήταν χθες οι Κούρδοι έξω από τον Λευκό Οίκο.
Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του τουρκικού TRT Haber, Κούρδοι διαδηλωτές διέκοψαν τον τούρκο δημοσιογράφο, χτυπώντας τον.
«Φύγετε από την Αμερική, ο Ερντογάν είναι υπεύθυνος για γενοκτονία», ακούστηκε από τους Κούρδους που διέκοψαν τον δημοσιογράφο.
Όπως και να έχουν τα πράγματα οι εθνότητες που έχουν πληγεί από την Τουρκία (Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι κ.α.) βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη σχετικά με όσα έχει διαπράξει η γείτονα, με την σταθερότητα να απειλείται εντός σημερινής τουρκικής επικράτειας. 
πηγη el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου