5


Translate

5 Νοε 2019

Χύνεται αίμα και στα σχολεία: Άγρια επίθεση Σύριων σε Ελληνόπουλα στα Ιωάννινα – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι μαθητές

Οι εκρήξεις βίας μεταφέρονται και στα σχολεία πλέον, καθώς δύο Ελληνόπουλα κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό από Σύριους μαθητές. Ο Σύλλογος Γονέων επιχειρεί να «κουκουλώσει» το θέμα, ζητώντας να «πέσουν οι τόνοι».
Επεισόδιο σημειώθηκε στις δώδεκα το μεσημέρι περίπου μεταξύ μαθητών
σε σχολείο των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο 14χρονοι μαθητές –ημεδαποί- δέχθηκαν επίθεση από δύο Σύριους μαθητές ηλικίας 13 και 15 ετών.
Στο σχολείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και στις δωδεκάμισι το μεσημέρι κλήθηκε η Αστυνομία.
Οι δύο Έλληνες μαθητές για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές καθώς γονείς και κηδεμόνες επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί ένταση μεταξύ των αλλοδαπών μαθητών με αποτέλεσμα τότε να παρέμβει η διεύθυνση του σχολείου.
«Κουκουλώνει» το θέμα ο Σύλλογος Γονέων
Μετά από συνάντηση το πρωί με τον διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές έμειναν εκτός σχολικών αιθουσών με παρότρυνση των γονέων τους, έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με τον Σύλλογο Γονέων να ζητά, ωστόσο, μέτρα για την προστασία των παιδιών και την τιμωρία των δραστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο πρωταγωνιστές της επίθεσης στους 14χρονους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από τον ξυλοδαρμό, δεν ανήκουν στο μαθητικό δυναμικό, αλλά ήταν παλιότερα μαθητές, που απομακρύνθηκαν από το σχολικό περιβάλλον, αλλά εξακολουθούν να πηγαίνουν τις ώρες των διαλειμμάτων και να εισέρχονται στην αυλή.
Για μεμονωμένο γεγονός έκανε λόγο μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελπίδα Γκανιάτσα, σημειώνοντας πως δεν έχουν υπάρξει ανάλογα περιστατικά βίας τα τελευταία δύο χρόνια, που το παιδί της είναι στο σχολείο.
«Πρέπει να καταδικάζονται τέτοια περιστατικά βίας. Δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα, ούτε με την εθνικότητα, ούτε με την καταγωγή των παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι θέμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να πάρει μέτρα, από τη στιγμή που έχει ενημερωθεί από τον διευθυντή και τους καθηγητές για το γεγονός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχολείο βρέθηκαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης από τη στιγμή που οι γονείς του ενός μαθητή προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης, ενώ παρουσία αστυνομικών δυνάμεων υπήρχε και εκτός σχολείου.
.
πηγη  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου