5


Translate

18 Νοε 2019

ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ

Η μεγάλη χώρα δεν χρειάζεται μεγάλους πολιτικούς. Δεν τους έχει ανάγκη. Η μεγάλη χώρα έχει τα κυβικά της και με πολιτικούς της μιας δραχμής. Λίγους. Ασήμαντους. Που δεν θα απασχολήσουν την Ιστορία. Πολιτικούς βαρβάτους χρειάζεται η μικρή χώρα. Και ο κανόνας είναι ότι η μικρή χώρα μεγάλωσε
το μέγεθος της, την αντιμετώπισαν διαφορετικά ως παίκτη, ως συμπαίκτη μόνο όταν στο τιμόνι της βρέθηκε πολιτικός βάρους.
Για κοπιάστε, να καλέσεις σε reality, τους πολιτικούς του σήμερα στην Ελλάδα. Να τους μετρήσουμε. Να τους ζυγίσουμε. Έλα! Ο επόμενος, παρακαλώ. Και ποιος θα τους εκτιμήσει; Σοβαροί και ποιοτικοί κριτές, όχι τίποτα Μουζουράκηδες. Ο επόμενος, παρακαλώ.
Αρχηγός κόμματος η κυρία Φώφη Γεννηματά. Για ποιο λόγο; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθούν να κρατηθεί ένα πεθαμένο κόμμα, με αρχηγό την κυρία τίποτα. Χαμένος κόπος. Τζάμπα τα λεφτά που μας κοστίζει η νεκρανάσταση.
Η κυρία Φώφη Γεννηματά έκανε μεγάλη πολιτική καριέρα λόγω ονόματος. Του πατρός Γιώργου Γεννηματά (1939-1994), στελέχους επίλεκτου του λεγομένου ιστορικού ΠΑΣΟΚ. Η κόρη Φώφη έγινε νομάρχισσα, υπουργίνα, μάλιστα σε διάφορες κυβερνήσεις. Μιλάμε για κολοσσό. Τι άλλο να πεις; Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Το κορίτσι πρέπει να ‘ναι πολύ δυνατό μυαλό. Να έχει τεράστιες γνώσεις. Ατέλειωτα πτυχία. Είναι δυνατόν να πρόκειται για μια Κατίνα, ένα άδειο μύδι και να της αναθέτουν εξουσία αιχμής σε πολιτικό επίπεδο και διαχείριση δισεκατομμυρίων ευρώ; Σε καμία περίπτωση.
Τυχερό το ΠΑΣΟΚ, που δεν το λένε πλέον ΠΑΣΟΚ, τυχερότατη η Ελλάδα για τις άξιες γυναίκες, όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία γεννήθηκε το 1964, σα σήμερα 17 Νοεμβρίου και είναι μητέρα τριών παιδιών μετά από δυο γάμους. Το ευχάριστο είναι ότι η μεγαλοκοπέλλα έχει μέλλον, η Ελλάδα την έχει ανάγκη και δεν είναι αρκετό ότι έφτασε αρχηγός κόμματος, τον Ιούνιο του 2015. Της ταιριάζει το πρωθυπουργιλήκι.
 μονταζ teo  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου