5


Translate

16 Απρ 2021

Αριστοτέλης Ωνάσης, Σταύρος Νιάρχος: Δυο αιώνιοι «εχθροί»! Ο πλούτος, η εξουσία και η μοιραία γυναίκα που παντρεύτηκαν και οι δυο

Αριστοτέλης Ωνάσης και Σταύρος Νιάρχος. Δύο από τους πιο ισχυρούς άντρες του πλανήτη. Αιώνιοι «εχθροί¨» και ανταγωνιστές που κατέληξαν μπατζανάκηδες όταν παντρεύτηκαν τις αδερφές Λιβανού. Ο Ωνάσης την Τίνα και ο Νιάρχος την Ευγενία.


Το «μήλον της Έριδος» ανάμεσα τους ήταν πάντα η ωραία Τίνα Λιβανού. Πριν από το γάμο της με τον Ωνάση, την είχε ζητήσει σε γάμο ο Σταύρος Νιάρχος αλλά ο πατέρας της, Γιώργος Λιβανός έκρινε ότι ήταν μικρή για γάμο.

Τελικά στα δεκαεπτά της η Τίνα παντρεύτηκε τον Ωνάση, Εκείνος ήταν 40. Η επίσης ωραία Ευγενία Νιάρχου παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο. Η Τίνα έκανε δύο παιδιά, η Ευγενία τέσσερα. Λίγο μετά τον θάνατο της Ευγενίας ο Σταύρος Νιάρχος παντρεύτηκε την Τίνα Λιβανού που εν τω μεταξύ είχε χωρίσει από τον Ωνάση.

Τους χώριζαν πολλά τους ένωναν άλλα τόσα. Οι δύο αιώνιοι αντίπαλλοι, βρέθηκαν μαζί στο ίδιο πλοίο σε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, γύρω στο 1950. 
Η φωτογραφία είναι Έλλη Σεραϊδάρη-Σουγιουλτζόγλου (Nelly’s), από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου