LIVE: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (19:30)
Η έκπληξη με τον Ραντζέλοβιτς
Η μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έγινε με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του Μασούρα. Κατά τα άλλα ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε τίποτα άλλο σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν κατά της Άρσεναλ. Από την άλλη ο Αμπέλ Φερέιρα έβαλε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βιεϊρίνια με τον Λημνιό μπροστά του και στα χαφ είχε τους Μαουρίτσιο, Μίσιτς. Ο Μπίσεσβαρ έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Πέλκας που έπαιζε πίσω από τον Σφιντέρσκι είχε εντολή να δίνει βοήθειες στη δεξιά πλευρά.
Σκακιέρα και παιχνίδι τακτικής
Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά και να δυσκολέψει την πρώτη πάσα του Ολυμπιακού. Ακριβώς το ίδιο, όμως, έκανε και η ομάδα του Πειραιά αναγκάζοντας τους Θεσσαλονικείς σε βαθιές μπαλιές, τις οποίες διεκδικούσαν οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. Ο ΠΑΟΚ έδειξε την πρόθεση του να επιτεθεί από δεξιά με τον Βιεϊρίνια να παίρνει πολλά μέτρα στο γήπεδο και μαζί με τον Λημνιό να βάζουν δύσκολα στον Τσιμίκα. Ο Φερέιρα ήθελε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Βαλμπουενά να δώσει βοήθειες στην άμυνα.
Δοκάρι στο φινάλε του ημιχρόνου
Ο Ολυμπιακός, ωστόσο επέβαλλε τον ρυθμό του και κοντρόλαρε το ματς. Η ομάδα του Πειραιά μπορεί «σημάδεψε» τον Γιαννούλη με τον Ραντζέλοβιτς να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες και να δημιουργεί αρκετά θέματα στους Θεσσαλονικείς. Ο Σέρβος έκανε πολύ καλό ματς, αφού βοηθούσε τον Ομάρ ανασταλτικά και το απρόβλεπτο που τον χαρακτηρίζει τρόμαξε τον Γιαννούλη, ο οποίος απέφυγε να ανέβει. Από το 20’ και μετά ο Ολυμπιακός είδε και τον Βαλμπουενά να μπαίνει αρκετά στο ματς και να παίρνει προσπάθειες. Ο Γάλλος πήρε μπάλες, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Γκιγιέρμε ήταν βελτιωμένος. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ περίμενε τα πάντα από τον Μίσιτς. Το παιχνίδι συνέχιζε να μην έχει φάσεις και να έχει επικεντρωθεί στην τακτική. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός προς το φινάλε του ημιχρόνου πίεσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης και στο 42’ μία σέντρα του Βαλμπουενά από δεξιά έφερε τη μπάλα στην περιοχή και ο Ελ Αραμπί με ένα πολύ δύσκολο σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Κάπως έτσι το πρώτο μέρος έμεινε στο 0-0 με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως βολεύονταν με αυτό.
Κινήσεις από τον Φερέιρα, γκολ από τον Ολυμπιακό
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φερέιρα ήτα αυτός που θέλησε να κάνει κινήσεις στη σκακιέρα της Τούμπας. Πρόσωπα δεν άλλαξε, αλλά έφερε τον Λημνιό αριστερά, τον Πέλκα δεξιά και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον Σφιντέρσκι. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήθελε να χτυπήσει στην πλευρά του Ομάρ και να προκαλέσει ρήγματα. Πριν προλάβει να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί. Ο Τσιμίκας έκανε μία… τρελή κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, αλλά ο Ραντζέλοβιτς δεν άφησε τη φάση και λίγο πριν η μπάλα βγει εκτός γηπέδου τη γύρισε κόντραρε πάνω στον Γιαννούλη και έγινε το 0-1.
Στο 52’ ο ΠΑΟΚ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού έκανε το 1-1 με τον Βαρέλα. Ο Στίλερ, ωστόσο, είδε τη φάση στο VAR και ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που πέτυχε έδειξε να έχει χάσει τη συγκέντρωση του. Δέχτηκε πίεση από τον ΠΑΟΚ, αλλά το χειρότερο για την ομάδα του Πειραιά ήταν πως είχε κακές αντιδράσεις και παραχωρούσε πολύ εύκολα φάουλ κοντά στην περιοχή του Ζοσέ Σα. Η ομάδα του Πειραιά έδειχνε να μην πατάει καλά μετά το αυτογκόλ του Γιαννούλη και να ψάχνει τις ισορροπίες της σε ένα σημείο που οι Θεσσαλονικείς είχαν ανέβει και πίεζαν.
Το έφερε ξανά στα ίσια το ματς
Από το 65’ και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του, ενώ σε εκείνο το σημείο ο Φερέιρα ρίσκαρε βάζοντας και τον Άκπομ για να παίξει 4-4-2. Δεν είχε και άλλη επιλογή ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που έφεραν το ματς στα μέτρα τους και ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει βρήκαν χώρους. Η ομάδα του Πειραιά πίεσε ψηλά, πήρε κατοχές και ο Καμαρά πιέζοντας ψηλά κέρδισε μπάλες και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη συνέχιζε να κερδίζει φάουλ κοντά στην περιοχή και να προσπαθεί να επιτεθεί από τον άξονα με τον Μπίσεσβαρ να επιχειρεί μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, αλλά αυτές δεν είχαν επιτυχία. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε προσηλωμένος στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού του και περίμενε να βρει μία ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Το 0-1 δεν άλλαξε, έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο διπλό στην Τούμπα, το οποίο έστειλε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τους Θεσσαλονικείς.
Μικρογραφία
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1
Γήπεδο: Τούμπας
Διαιτητής: Στίλερ (Γερμανία)
Σκόρερ: 49’ Γιαννούλης (αυτ.)
Κίτρινες: 76’ Μπα, 88’ Γκιγιέρμε
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο (75’ Ελ Καντουρί), Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας), Βαλμπουενά (90+1 Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν).