5


Translate

23 Φεβ 2020

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες μέρες
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ανακατέλαβε επιπλέον έδαφος στη νοτιοανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ,
μετά την επανέναρξη των επιθέσεων τους σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από την Ιντλίμπ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, μαζί με τις Εθνικές Δυνάμεις Υπεράσπισης (NDF), κατέλαβαν την πόλη Ma’arat Tira μετά από μια σκληρή μάχη με τους τζιχαντιστές επαναστάτες του Hay'at Tahrir Al-Sham (HTS) και το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (NLF), τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Άγκυρα
Με την ανακατάληψη του Ma’arat Tira σήμερα το βράδυ, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει εκκαθαρίσει τουλάχιστον τρεις πόλεις από την παρουσία τζιχαντιστών ανταρτών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.
Η νέα επιχείρηση στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ αναμένεται να εντατικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς ο Συριακός Αραβικός Στρατός σκοπεύει να ανακταλάβει τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των φιλότουρκων τζιχαντιστών στην περιοχή Jabal Al-Zawiya.
Παράλληλα, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν δεκάδες μισθοφόρους τρομοκράτες στην περιοχή Ρας αλ Άιν, στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χασάκα, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν προς την τουρκική επικράτεια φοβούμενοι τις συγκρούσεις με τον Συριακό Αραβικό Στρατό στο Ιντλίμπ, σημειώνει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.
Μάλιστα, τοπικές πηγές στη Χασάκα, ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις έκλεισαν τα σύνορα μπροστά από τους μισθοφόρους τρομοκράτες στη βόρεια περιοχή της Χασάκα μετά από προσπάθειές τους να διαφύγουν από την πόλη Ρας αλ Άιν προς την Τουρκία και τους συνέλαβαν γιατί αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο Ιντλίμπ.
Όπως αναφέρεται, οι μισθοφόροι των Τούρκων έχουν απαγάγει δύο γυναίκες από το χωριό Ουμ αλ Κίεφ στην περιοχή Ταλ Τάμρ και έκλεψαν 100 πρόβατα από το χωριό.
Πηγές σημειώνουν ότι οι τρομοκράτες συνεχίζουν να λεηλατούν περιουσίες πολιτών στα χωριά κατά μήκος των πρώτων γραμμών του Συριακού Αραβικού Στρατού στα περίχωρα του Ρας αλ Άιν καθώς κατεδάφισαν λασπόσπιτα στο χωριό Ουμ Εσμπάχ με σκοπό να κλέψουν και να πωλήσουν τα ξύλα και τα ηλεκτρικά καλώδια.
Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα σήμερα το πρωί, οι αντιδράσεις κατά του καθεστώτος Ερντογάν για τη στρατηγική του στη Συρία κλιμακώνονται και φαίνεται πως πλέον, ακόμα και οι τζιχαντιστές που χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες λιποτακτούν και αρνούνται να πολεμήσουν.
Οι εσωτερικές αντιδράσεις κατά της στρατηγικής του Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη αυξάνονται κατακόρυφα, καθώς ο τουρκικός στρατός αντιμετωπίζει μία από τις πιο ηχηρές ήττες του στην Ιντλίμπ. Ο Ειδικός σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, Metin Gürcan, προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση: Εάν δεν αποχωρήσουμε από το Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός θα υποστεί ήττα.
Η Τουρκία ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες μια επίθεση μαζί με τους τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ, χωρίς την άδεια της Ρωσίας. Η κατάσταση στο έδαφος δείχνει ότι οι εξελίξεις κινούνται εις βάρος της Τουρκίας. Η Ρωσία άρχισε να δημοσιοποιεί βίντεο με την ρωσική πολεμική αεροπορία να προσβάλει στόχους των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (ΤΕΔ).
Ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο στο καθεστώς Άσαντ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να αποχωρήσει από τις θέσεις που κατέλαβε το τελευταίο διάστημα στο Ιντλίπμ. Οι ειδικοί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου