5


Translate

19 Φεβ 2020

Η Τουρκία "πνέει τα λοίσθια": "Έρχεται το τέλος του Ερντογάν"

Διφορούμενη η σχέση ΗΠΑ-Τουρκία στο παρασκήνιο της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής.
Σύμφωνα με τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Jameel Altheyabi και άρθρο του σε μεγάλη εφημερίδα της χώρας, η οποία και απηχεί τις απόψεις του αραβικού κόσμου σε μεγάλο βαθμό, ο Ερντογάν και η εξουσία του πνέουν τα λοίσθια
- λόγω των παράλογων απαιτήσεων του στη διεθνή σκηνή - και σύντομα θα έρθει το τέλος του.    
Ο ίδιος αναφέρει ότι “αναμφίβολα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέθεσε τις αντιφάσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν σε μια πρόσφατη επίθεσή του, μετά από το σχόλιο του Τούρκου ηγέτη σχετικά με τη νέα ειρηνευτική συμφωνία των ΗΠΑ".
“Ο άρρωστος ηγέτης της Τουρκίας έχει γίνει εθισμένος με τον εχθρό του, αν και δέχεται διάφορες διαταγές που του δόθηκαν στο παρασκήνιο. Η πρόσφατη συνθηκολόγησή του αφορούσε την αναστολή της προηγούμενης στρατιωτικής του περιπέτειας στη Συρία, ακολουθώντας πιστά τις αμερικανικές εντολές.
Σε πρόσφατα δημοσιεύματα από την Ιερουσαλήμ, αποκαλύπτεται η διπλοπροσωπία της στάσης του Ερντογάν, καθώς ο ισραηλινός πρωθυπουργός “χτύπησε” ξεκάθαρα τις θέσεις του.
Ο Νετανιάχου γελοιοποίησε τον Ερντογάν λέγοντας: "Μου επιτίθεται δημόσια, ενώ το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών μας ακμάζει με γρήγορο ρυθμό!".
Ο Νετανιάχου αναγκάστηκε σε αυτό το βαρύ χτύπημα, αφού ο Ερντογάν επιτέθηκε στο Ισραήλ απορρίπτοντας το νέο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο (συμφωνία του αιώνα) και επαναλαμβάνοντας τη λαϊκιστική προπαγάνδα του, σε μια εποχή που οι διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι διφορούμενες.
Ισραηλινές εταιρείες ανοίγουν συνεχώς υποκαταστήματα στην Τουρκία, ενώ οι τουρκικές εταιρείες εκτελούν και ολοκληρώνουν τεράστιες συμβάσεις για την κατασκευή κτιριακών οικισμών στο Τελ Αβίβ!
Ο Ερντογάν είναι το θύμα της δικής του αυταπάτης
Θέλει να γίνει ο νέος Ατατούρκ, αλλά με μια ισλαμική θρησκευτική νοοτροπία! Θέλει να γίνει ο πρώτος Οθωμανός σουλτάνος ​​από την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
Επίσης, θέλει όλες αυτές οι τρελές ιδιοτροπίες του να στεφθούν με επιτυχία, από την προσχώρηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύναψη συμμαχίας με τη Ρωσία, ενώ η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ.
Θέλει να εμφανιστεί ως ο άνθρωπος που είναι ικανός να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και την Αμερική στη βορειοδυτική Συρία, ενώ είναι μέρος της διεθνούς συμμαχίας στον πόλεμο κατά του ισλαμικού στρατού των Τζαχαντιστών. Όλα αυτά, ενώ τα “σύνορα” της Τουρκίας είναι δυσδιάκριτα και για αυτό είναι εύκολο για τους ισλαμιστές μαχητές να διεισδύσουν στη Συρία.
Θέλει, επίσης, τις υπερδυνάμεις του πλανήτη να τον αντιμετωπίζουν ως Οθωμανό σουλτάνο, που διοικεί μια τεράστια αυτοκρατορία ψευδαισθήσεων, όπου ο ήλιος δεν θα δύει ποτέ. Έτσι τον βρίσκουμε να κάνει περιηγήσεις σε χώρες της Αφρικής και της Κεντρικής Ασίας, προκειμένου να αποκτήσει επιρροή.
Αυτό μπορεί να παρομοιαστεί με την πάλαι ποτέ περίοδο της αποικιοκρατίας, όταν μεγάλες χώρες αποίκιζαν τις περιοχές αυτές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.
Έχει αρχίσει να γίνεται σαφές καθημερινά, ότι ο Ερντογάν είναι ένα μεγάλο βάρος για την παγκόσμια πολιτική και ότι η μεταγενέστερη επίλυση των προβλημάτων με την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα δημιουργήσει στο μέλλον πολλά προβλήματα για το τουρκικό κράτος.
Επιπλέον, η φιλοδοξία του Ερντογάν να σφυρηλατήσει μια αδύναμη σχέση μεταξύ της Δύσης και της "Αδελφότητας των μουσουλμάνων", δεν θα υλοποιηθεί και ακόμη και αν το αδύνατο συμβεί, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.
Σίγουρα, ο πολλαπλασιασμός των λαθών του Ερντογάν και οι ανταγωνιστικές του ενέργειες, εκθέτουν όλο και περισσότερο το πραγματικό του πρόσωπο στον κόσμο", καταλήγει ο Σαουδάραβας ειδικός.
Αυτό που μας λέει εδώ ο δημοσιογράφος είναι ότι δεν απέχουμε πολύ από το να δούμε την εξουσία του Ερντογάν να δύει λίαν συντόμως, διότι απλά ο ίδιος έχει υπερβεί πλέον τα όρια στη διεθνή σκηνή.
πηγη pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου