5


Translate

1 Μαρ 2020

Κορωνοϊός: Στους 29 ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν πλέον τα χίλια, συγκεκριμένα ανέρχονται στα 1.049 - Για δεύτερη εβδομάδα κλειστά τα σχολεία στον ιταλικό βορρά 
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιταλία με τον κοροναϊο να εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό στοιχίζοντας τη ζωή σε 29 ανθρώπους.
Η ανησυχία εντοπίζεται κυρίως στον ιταλικό βορρά, με πόλεις να έχουν μετατραπεί σε πόλεις-φαντάσματα και τους καραμπινιέρους να βρίσκονται στους δρόμους για την επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τη νόσο.


Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Άτζελο Μπορέλι, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν πλέον τα χίλια, συγκεκριμένα ανέρχονται στα 1.049.
Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη εβδομάδα στις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η επιδημία του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια.



Ο Στέφανο Μπονατσίνι έγραψε στο Facebook ότι, πέραν της δικής του περιφέρειας, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη γειτονική Λομβαρδία και το Βένετο θα παραμείνουν κλειστά, κατόπιν σύστασης της κυβέρνησης.
Προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας, η κυβέρνηση απαγόρευσε την περασμένη εβδομάδα τις δημόσιες συναθροίσεις σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας και έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών όπου δεν έχουν αναφερθεί κρούματα ή έχουν εντοπιστεί ελάχιστα, ήλπιζαν ότι τα σχολεία θα επαναλειτουργούσαν σύντομα, όμως αυτό δεν θα γίνει, σύμφωνα με τον Μπονατσίνι.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, με νέες δηλώσεις του, προειδοποίησε ότι στην πόλη του Λόντι, υπάρχει μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως τόνισε, οι μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων είναι πλήρεις, και οι γιατροί βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Δυσκολίες οι οποίες προστίθενται στην καταγγελία των γιατρών και νοσοκόμων που βρίσκονται στην λεγόμενη «κόκκινη ζώνη», πάντα στην Λομβαρδία.



Οι περισσότεροι νοσοκόμοι και θεράποντες ιατροί που της περιοχής έχουν μπει σε καραντίνα και δεν έχουν αντικατασταθεί.
Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητήσουν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας.

Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο. 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου