5


Translate

10 Απρ 2021

Όχι στους Δεσποτάδες, ναί στα μοναστήρια!

κατάργηση Δεσποτάδων,  απόλυση Παπάδων… ,
και   χ ι λ ι ά δ ε ς    μοναστήρια !!!
  Το πιο παράξενο ‘επάγγελμα’ είναι του ιερέα. Μοναχοί-παπάδες-δεσποτάδες, είναι μόνον άντρες (!), αξύριστοι (!!), με μαύρα ράσα (!!!). Ο κατώτερος  προσκυνά τον ανώτερο (!), και όλοι μαζί  ψέλνουνε μέσα στους ναούς!  
Δεν υπάρχει πιο ανόητο επάγγελμα….
Αλλά οι ιερωμένοι, έχουν και  τεράστιες διαφορές μεταξύ τους..:
Οι Παπάδες παντρεύονται,  Μοναχοί και  Δεσποτάδες απαγορεύεται!
Οι μοναχοί ζουν χωρίς χρήματα, οι παπάδες έχουν μισθό και πολλά ‘τυχερά’, οι δεσποτάδες παχύ μισθό, και όσα θέλουν ‘τυχερά’.
Οι μοναχοί μένουν μέσα στην παραδεισένια φύση, οι παπάδες σε απλά σπίτια, οι δεσποτάδες πηγαίνουν με τις μερσεντές στις βίλες τους.. .
 Όλοι μαζί διαχειρίζονται τρισεκατομμύρια !!!!!. Τόσο  αξίζει η περιουσία της θρησκείας αν πουληθεί!!!.
Ο σοφός λαός, με το αλάνθαστο αισθητήριό του, αντιπαθεί τους Δεσποτάδες,  ενώ συμπαθεί ‘ολίγον’ τους  ολίγους καλούς παπάδες ... Και  όλοι  συμπαθάμε τους άκακους μοναχούς , όταν πηγαίνουμε για να ηρεμήσουμε στα μοναστήρια…
 ‘παπάς δημόσιος υπάλληλος’ : το πιο σύντομο ανέκδοτο!
 ------Εμείς θα προτείνουμε μια ‘τρίτη λύση’ , πιο καινοτόμο, στο πρόβλημα. Είναι κάτι που έρχεται απ το αρχαίο παρελθόν των πρώτων χριστιανών, και που θα ξαναγίνει στο κοντινό μέλλον !   
1 . Οι Δεσποτάδες πρέπει να καταργηθούν!!.
 Να πάψει η μισθοδοσία σε όλους αυτούς, από τους αρχιμανδρίτες, μητροπολίτες, δεσποτάδες, επισκόπους, έως και τους πατριάρχες!!!  
Να μην τους καλούν σε εκδηλώσεις,  σ α ν   να  μ η ν   υ π ά ρ χ ο υ ν !
--Να δημευτεί όλη η περιουσία των Πατριαρχείων και Μητροπόλεων, (οικήματα, χωράφια, αυτοκίνητα, καταθέσεις ). Ας ζήσουν οι γέροντες αυτοί, όσο τους απομένει, με όσα χρήματα έχουν κρυμμένα…
 Οι πρώτοι χριστιανοί δεν είχαν δεσποτάδες, αλλά ούτε και παπάδες…
2 .  --Οι ιερείς να  απολυθούν  από Δημόσιοι Υπάλληλοι. 
Να μην δίνει το Κράτος στις Μητροπόλεις τα  200 εκατομμύρια κάθε χρόνο για τους μισθούς τους. Αλλά να  δοθεί στον καθένα παπά μία μεγάλη αποζημίωση 100 - 150 χιλιάδες ευρώ , ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή του κατάσταση, ώστε να αρχίσει ένα άλλο επάγγελμα. Αγρότης, Καφενείο, Τεχνίτης, Ταξιτζής,   κλπ.
Παράλληλα, να μπορούν –εθελοντικά- να πηγαίνουν στις Κυριακές, στις ενορίες τους, και να ψέλνουν ως ‘χόμπυ’, ως δεύτερη ‘απασχόληση’. Όσοι πιστοί θέλουν, θα δίνουν χρήματα , με απόδειξη ταμειακής μηχανής. Έτσι θα φανεί ποιοί είναι οι καλοί παπάδες. Αυτοί που έχουν πολλούς πιστούς ή πολλά έσοδα?
 Όσο για την περιουσία των Ναών, (χωράφια, σπίτια, οικόπεδα)  να δημευτεί,   και να δοθεί σε ακτήμονες και σε φτωχούς .
 3 . ---Να μην ενοχλήσουν τους μοναχούς , ούτε  τα μοναστήρια!!. 
Είναι ό,τι πιο ωραίο υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα. Τα 8 στα 10 μοναστήρια είναι χτισμένα πάνω σε αρχαίους Ναούς.

Αλλά επειδή θα αργήσει η Πολιτεία να κάνει όσα σωστά προτείνουμε, ας ξεκινήσουμε εμείς την μεταρρύθμιση…
Δεν σεβόμαστε τους δεσποτάδες, αδιαφορούμε, σαν να μην υπάρχουν.  Δεν σεβόμαστε τους πονηρούς παπάδες, αλλά αγαπάμε όσους ολίγους καλούς  παπάδες υπάρχουν, σαν τον πατέρα Αντώνιο, στην Αθήνα.
Και τρίτον, ας πηγαίνουμε στα μοναστήρια συχνότερα, για ηρεμία, διαλογισμό, υγιεινή διατροφή , περπάτημα. Και για να θαυμάσουμε την αρχαία ελληνική ‘χωριάτικη’ αρχιτεκτονική.
Και ας φτιάξουμε και  χιλιάδες νέα ‘ησυχαστήρια’ σε κάθε χωριό, στην όμορφη φύση.  Και σε κάθε γειτονιά, στις πόλεις. Διαφορετικά το ένα απ το άλλο, κι ας διαλέξει ο καθένας πού ‘αναπαύεται’ καλύτερα
                πηγη antoniosantonopouloskyparissia
 μονταζ teo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου