5


Translate

2 Απρ 2020

Στην Ελλάδα του κορονοϊού...

Σχεδόν δυο εβδομάδες απαγόρευση, ή μάλλον περιορισμός, της άσκοπης κυκλοφορίας και ήδη τα έχουμε δει σχεδόν όλα.
Και μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα, ζώντας καταστάσεις ταινίας επιστημονικής φαντασίας, όμως κάποιοι σύγχρονοι αγαναΧτιστές συνεχίζουν
την άρνηση για την άρνηση.
Καταγγέλλοντας με στόμφο, ειδικά στα σόσιαλ μύδια και στο φέσιμπουκ ότι όλα είναι μια απάτη, μια συνωμοσία, ένα φιάσκο.
Άλλοι πάλι μας λένε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που μας παρουσιάζουν οι κυβερνώντες.
Όπως ο πανεπιστήμων Καρανίκας που μιλάει για «κατακόμβες» νεκρών που μας κρύβουν, ή κάπως έτσι…
Ή ο πολύς Κιμούλης που προβλέπει την «φυστικοποίηση» της πανδημίας!
Και άλλοι πάλι που απλά διαμαρτύρονται επειδή τους κόπηκαν οι βόλτες, ή επειδή έκλεισαν τα κωλάδικα.
«Πως θα ζήσω εγώ χωρίς γαρδένιες και Τερλέγκα;», φώναζε το πρωί στο μπαλκόνι του ο γείτονάς μου ο Μήτσος.
Ή ο δημοκράτης Αλέξης που διαμαρτύρεται επειδή «ούτε η χούντα δεν μας απαγόρευσε την ελεύθερη κυκλοφορία με… SMS».
Θα μου πείτε πως ο συγκεκριμένος στοχαστής απαλλάσσεται λόγω άγνοιας, αφού είχε πει κάποτε πως ούτε οι Ναζί στην κατοχή δεν είχαν κλείσει την ΕΡΤ…
Έχουμε όμως και τον σπερματεγχύτη Μπαλαούρα, που επέμενε κάποτε πως η 17Ν δολοφονεί μεν, πλην όμως με επίκεντρο τον άνθρωπο… ο οποίος επισκέφθηκε στην εντατική τον Μανώλη Γλέζο και έβγαλε σέλφι χαμογελώντας σαν ζαβός δίπλα στο νεκροκρέβατό του.
Βλακεία θα μου πείτε, αλλά με αριστερό πρόσημο…
Πάλι καλά που δεν έκανε λάθος στο πρόσωπο, διότι έχω φίλο συριζαίο, που όταν άκουσε πως έφυγε ο «ήρωας της αριστεράς» τρόμαξε μην έπαθε κάτι ο Μπάνος Συγκαμένος!
Για να μην αναφερθώ σε άλλους, ουκ ολίγους, συριζαίους πάντα, που άρχισαν να κλαίνε για τον Αποστόλη τον Γλέτσο…
Τέλος πάντων, αυτούς ήθελε ο λαός, αυτοί μας κυβερνούσαν επί 5 σχεδόν χρόνια, οπότε τι να λέμε;
Όσο για τους άλλους, τους καινούργιους, εκτός από κάποια μικρά φάουλ, γενικώς τα πάνε καλά.
Άσχετα αν μας κόβουν τις σούβλες και τα πολλά σούρτα φέρτα, και άσχετα αν κάποιοι λοιδορούν τον Τσιόδρα ως υπερβολικά «νοικοκύρη», ή τον Χαρδαλιά ως «λοχία σε παράκρουση».
Φανταστείτε να είχαμε στη θέση τους τον Πολάκη ή την Δούραινα… μπρρρ…
Με σύμβουλο τον Καρανίκα που λέγαμε, ή εκείνη τη χαρχάλω με το κόκκινο κολάν που έδωσε σόου ανοησίας στην παραλία Θεσσαλονίκης… την ίδια που πριν μερικά χρόνια έβγαζε σέλφις αγκαλιά με το ίνδαλμά της τον Αλέξη.
Βέβαια θα μου πείτε ότι συμβαίνουν και διάφορα κουλά, όπως π.χ. ο άλλος που έβγαλε βόλτα το ιγκουάνα του, ή κάποιοι επιτήδειοι που νοικιάζουν τα σκυλιά τους για μια βόλτα 30 λεπτών, χωρίς να κόβουν απόδειξη.
Εκμεταλλευτές της ανθρώπινης ανάγκης για λίγο αέρα… για ξέσκασμα.
Όπως ο άλλος στα φανάρια, συμπαθής Ρομά, που πουλάει μάσκες και μπουκάλια με φωτιστικό οινόπνευμα, αλλά με «τσιμπημένες» τιμές.
Και βέβαια μέσα στον γενικό παραλογισμό, αφού στην Ελλάδα ζούμε, έχουμε και την απαλλαγή από τα αυστηρά μέτρα των «προσφύγων πολέμου» (από χώρες που δεν έχουν πόλεμο) στα νησιά και αλλού, οι οποίοι συνεχίζουν να σουλατσάρουν αμέριμνοι και κατά δεκάδες, χωρίς να τους ελέγχει κανείς.
Προφανώς δεν τους αγγίζει ο κορονοϊός, όπως στη Ριτσώνα για παράδειγμα.
Ας μας διαφωτίσει κάποιος λοιμωξιολόγος, ή έστω κάποιος ταξιτζής.
Βέβαια, για να τα λέμε όλα, κάπου διάβασα ότι σε έλεγχο που έγινε σε βολταδόρο Σύρο (από τη Σομαλία), βρέθηκε ότι δεν είχε δεήσει να στείλει SMS, οπότε και του βεβαιώθηκε παράβαση και χρηματικό πρόστιμο και στα 3 ονόματα που είχε δηλωμένα νομίμως. Λέτε να πληρώσει 3 φορές ο καημένος;
Τέλος, αν και ο ιός πλήττει όλα σχεδόν τα κράτη του πλανήτη, οι ειδήσεις τρέχουν.
Στη Κίνα φερ’ ειπείν τα μέτρα χαλάρωσαν, και οι εκεί πολίτες συνεχίζουν να τρώνε ποντίκια και νυχτερίδες σαν να μη συνέβη τίποτα, ενώ στη Β. Αφρική ο Χαφτάρ συνεχίζει την τρίμηνη πλέον προέλασή του, άσχετα αν δεν τον παρακολουθεί στενά ο Εισαγγελάτος, ο οποίος τώρα αναλύει αποκλειστικά τον ιό.
Αν συνεχίσει έτσι ο Χαφτάρ σύντομα θα φτάσει στο Γιβραλτάρ, και θα περικυκλώσει την Τρίπολη από Ανατολή και Δύση…
Στη δε Αμερική, έχουμε άλλου είδους εξελίξεις. Πολιτικές.
Υπάρχει ένα κίνημα στα σκαριά, που το απαρτίζουν διάφορες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, που απαύδησαν από την αναλγησία (και τη βλακεία) του Τραμπ, και ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του Joe Exotic, με σκοπό να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας στις ερχόμενες εκλογές.
Και δεν έχουν καθόλου άδικο αφού μιλάμε για έναν κανονικό homo universalis.
Είναι φιλόζωος, επιχειρηματίας, γκέι, πιστολέρο, τραγουδιστής, ζωγράφος, ακτιβιστής, γιουτούμπερ, με 42 τατουάζ και 12 σκουλαρίκια, και πάνω απ’ όλα άνθρωπος.
Κάτι σαν τον Χαϊκάλη, ή τον Κυρίτση, αλλά στο πιο σοβαρό.
Οπότε, να το δούμε και αυτό και τι άλλο θέλουμε;
Αυτά και κουράγιο αδέρφια!
ΥΓ- Αν η κυβέρνηση ακούσει τον ΣΚΑΙ, τότε προβλέπω να βγαίνουν τα τανκς στο δρόμο οσονούπω. Μπορεί και το πυροβολικό…
Και όσοι διαμαρτύρονται για τη κλεισούρα, καλά θα κάνουν να ακούσουν τον πρίγκιπα Κάρολο, που όπως δήλωσε πέρασε 14 μέρες κόλασης, όντας σε καραντίνα (σε παλάτι με 54 άτομα υπηρετικό προσωπικό, και 4 εσωτερικές πισίνες).
Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.
ΥΓ2- Ξεχάστε τις εξυπνάδες για σούβλες στις ταράτσες το Πάσχα. Όπως μαθαίνω ο Χαρδαλιάς παράγγειλε 100 drones μόνο για αυτό το σκοπό. Προσέχετε!
ΥΓ3- Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, την ώρα που ο Πιερακάκης (πως τον λένε) παλεύει ακόμη να καταργήσει τα πρωτόκολλα και τα παράβολα, ας θυμηθούμε πως ο προκάτοχός του, που μπορεί να δυσκολεύεται στην αριθμητική, είχε οργανώσει κοτζάμ διαστημική υπΕρεσία, και αν τον άφηναν λίγο ακόμη θα μας είχε στείλει όλους στο διάστημα οπότε ποιο κορονοϊός και τρίχες κατσαρές;
ΥΓ4-Κάποιοι, ειδικά στον ΣΚΑΙ, τα έβαλαν με τους παππούδες και τα γεροντάκια που στήθηκαν σε ουρές έξω από τις τράπεζες.
Ξεχνώντας, πως μπορεί να καταλήξουν στην εντατική διασωληνωμένοι, όμως θα έχουν ενημερωμένα βιβλιάρια.
ΥΓ5- Και για να το κλείσουμε το θέμα από παντού, ας θυμηθούμε όλοι, κι ας μην ήμαστε επιλήσμονες, ότι επί Ανδρέα και τις τσάρκες μας κάναμε ελεύθερα, και απολυμαίναμε τα χέρια μας με μαύρο Τζόνι, και ούτε μάσκες χρειαζόμασταν ούτε διασωληνώσεις… ήμασταν ελεύθεροι.
πηγη antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου